Drammen:

Kvinne siktet for drap

En kvinne i 30-åra er siktet for drapet på en kvinne i 70-åra i Drammen.

DRAP: Politiet kan bekrefte at kvinnen i 70-åra som ble funnet død i sin egen leilighet på Åssiden i Drammen ble drept. En annen kvinne har blitt pågrepet i forbindelse med drapet. Det opplyser politiet i en pressemelding. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN (Dagbladet): Ei kvinne i 70-åra ble torsdag formiddag funnet død i en leilighet på Landfalløya i Drammen. Politiet Sør-Øst meldte raskt at dødsfallet skulle etterforskes som et mistenkelig dødsfall.

Klokka 11.30 meldte politet at patruljer hadde begynt å gjøre avhør på stedet, og klokka 13.20 kunne Drammens Tidende melde at en kvinne ble pågrepet på adressen, og at en mann, som også oppholdt seg der, er anholdt av politiet.

Kvinnen ble først pågrepet for et skadeverk.

DRAMMEN: En kvinne ble i formiddag funnet drept i en leilighet på Åssiden i Drammen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DRAMMEN: En kvinne ble i formiddag funnet drept i en leilighet på Åssiden i Drammen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Like etter klokka 15 opplyser politiet i en pressemelding at kvinnen nå er siktet for drap.

- Det er den samme kvinnen som vi pågrep tidligere i dag, som nå er siktet for drap. Vi mener det nå er skjellig grunn til mistanke om at hun har forvoldt kvinnens død, sier politistasjonssjef Øyvind Aas i Drammen til Dagbladet.

Funnet av hjemmesykepleien

Kvinnen oppholdt seg i den anholdte mannens leilighet. Øyvind Aas understreker at de ikke har grunn til å si at mannen har hatt noe med drapet å gjøre.

Kvinnen er tatt inn til avhør. Hun er kjent av politiet fra tidligere. Hun vil bli framstilt for varetektsfengsling om kort tid.

- Det er trolig ingen relasjon mellom avdøde og den pågrepne, sier Aas.

Forsvarer Andrea Wisløff har ingen kommentar til siktelsen på nåværende tidspunkt.

Funnet hjemme

Politistasjonssjefen vil ikke kommentere hvordan kvinnen i 70-åra ble drept av hensyn til etterforskningen. Han vil heller ikke kommentere om politiet har tatt beslag av et mulig drapsvåpen.

- Vi kommer til å fortsette etterforskningen utover kvelden. Vi tar avhør av potensielle vitner og gjør taktisk etteforskning, og så får bistand av Kripos til den tekniske etterforskningen.

Innsatsleder Vidar Gulbrandsen forteller at kvinnen ble funnet av hjemmesykepleien torsdag formiddag.

- Vi har ingen formening om hvor lenge hun har ligget. Det er litt vanskelig å si, og vi jobber med å finne svar på det nå.

Politiet ønsker at dersom noen har tips i saken, kan disse ringes inn til telefon 476 96 400.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer