FALSK FORKLARING: En kvinne er siktet for forklaring etter å ha anmeldt en voldtekt under Robbie Williams-konserten i Trondheim 1. august. Bildet er tatt under en konsert i Tyskland tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix
FALSK FORKLARING: En kvinne er siktet for forklaring etter å ha anmeldt en voldtekt under Robbie Williams-konserten i Trondheim 1. august. Bildet er tatt under en konsert i Tyskland tidligere i sommer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kvinne siktet for falsk forklaring - anmeldte voldtekt under Robbie Williams-konsert

Politiet mener det ikke har skjedd en voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne i 20-åra er siktet for uriktig forklaring etter å ha anmeldt en voldtekt i forbindelse med Robbie Williams-konserten i Granåsen i Trondheim 1. august.

Under etterforskningen mener politiet å ha bevist at voldtekten kvinnen hevdet fant sted rett utenfor konsertområdet, mens konserten pågikk, ikke skjedde.

- Etterforskningen av saken viser at fornærmede ikke har blitt utsatt for en voldtekt i Granåsen i forbindelse med konserten. Det er nå opprettet en straffesak på uriktig forklaring til politiet, opplyser politiet i en pressemelding.

Siktet tirsdag

Kvinnen sitter tirsdag ettermiddag til avhør hos politiet. Hun fikk status som siktet i saken i morges, forteller John Ola Volden, politioverbetjent i Trøndelag politidistrikt, til Dagbladet.

- Etter en omfattende taktisk etterforskning basert blant annet på avhør av vitner, laget vi en tidslinje. Basert på dette mener vi at det ikke kan ha foregått en voldtekt på Granåsen i forbindelse med konserten, sier Volden.

Han forteller at politiet har lagt ned mye ressurser i etterforskningen av saken.

- Vi er veldig opptatt av å ta alle voldtektssaker veldig alvorlig, behandle dem seriøst og sette rikelig med ressurser på sakene, sier politioverbetjenten.

Viktig å kommunisere ut

Grunnen til det er todelt, forklarer Volden.

- Hvis vi har noen som begår overfallsvoldtekter, er vi selvfølgelig opptatt av å stoppe gjerningspersonene slik at det ikke blir flere ofre. Men hvis voldtekten ikke har skjedd, er det viktig for politiet å kommunisere dette ut, særlig hvis anmeldelsen har fått oppmerksomhet i mediene, sier Volden.

Politioverbetjenten forteller videre at han regner med at avhørene av den siktede kvinnen blir ferdig i dag.