Kvinne siktet for millionunderslag hos Fellesforbundet

Kvinnen skal ha blitt avslørt under fjorårets lønnsforhandlinger. - Den det gjelder ble øyeblikkelig anmeldt, sier organisasjonens leder.

LEDER: Jørn-Henning Eggum er leder i Fellesforbundet, og understreker at de tar saken på høyeste alvor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LEDER: Jørn-Henning Eggum er leder i Fellesforbundet, og understreker at de tar saken på høyeste alvor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Politiet har nylig avsluttet en omfattende etterforskning, etter at en ansatt i en av Fellesforbundets lokalavdelinger i fjor høst ble anmeldt for grovt underslag. Dagbladet er kjent med at det skal dreie seg om underslag i millionklassen, som skal ha pågått helt siden 2013.

Den eksakte summen jobbes det ifølge Dagbladets opplysninger fremdeles med å avdekke. Det mistenkes imidlertid at minst 3,1 millioner kroner av medlemmenes penger har forsvunnet fra organisasjonen og inn på kvinnens bankkonto.

Det skal ha vært under fjorårets lønnsforhandlinger at underslaget ble oppdaget. Kvinnens reiseregninger, som ifølge Dagbladets kilder var unormalt høye, skal da ha blitt et tema.

Seinere skal det ha vist seg at kvinnen også hadde overført store summer fra organisasjonens konto til sin egen.

Anmeldt øyeblikkelig

Leder i Fellesforbundet, Jørn-Henning Eggum, bekrefter overfor Dagbladet at de håndterer underslagssaken. Han understreker at de ser svært alvorlig på det som har skjedd, og legger til at det på ingen måte er slik organisasjonen skal ivareta medlemmenes verdier.

- I Fellesforbundet er vi ekstremt forsiktige med medlemmenes penger. Derfor slår vi ned på alle uregelmessigheter eller mistanke om økonomisk utroskap, sier Eggum i en kommentar til Dagbladet.

Ifølge lederen ble det det reagert raskt, da det angivelige underslaget ble oppdaget. Nå venter organisasjonen bare på resultatet av det som skal være en svært omfattende og tidkrevende etterforskning.

- Den det gjelder ble øyeblikkelig anmeldt av avdelingen, og politiet etterforsker nå saken. Resultatet av etterforskningen er ventet før sommeren. Utover det har vi ingen kommentar, sier Eggum.

- En tragedie

Lederen i den aktuelle lokalavdelingen til Fellesforbundet sier til Dagbladet at de har hatt taushetsplikt om saken i lang tid. Etterforskningen har pågått siden i fjor, men skal nå være inne i en sluttfase.

- Vi har håndtert saken i samråd med Fellesforbundet sentralt. De har også hjulpet oss underveis med det vi har bedt om, sier lederen.

Han opplever hele situasjonen og saken som trist. Håpet er nå at det skal komme en dom før sommeren.

- Hele saken er en tragedie. Nå bistår vi bare politiet, og har gitt dem alt vi har kunnet bidra med underveis, sier lederen.

Advokat Knut Fure er kvinnens forsvarer. Han sier til Dagbladet at han nettopp har fått saken, og har foreløpig verken lest dokumentene eller snakket med sin klient angående skyldspørsmålet.