Kvinne siktet i Smøla-saken

Politiet har pågrepet og siktet en 23 år gammel kvinne i forsvinningssaken på Smøla. Kim Eirik Salmela Farstad (6) ble sist sett ved kvinnens hus torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kvinnen, som allerede er avhørt flere ganger av politiet som vitne, er nå siktet for å ha avgitt falsk forklaring til politiet.

- Vi mener hun har forklart seg uriktig på den del punkt i avhør med politiet, sier Smøla-lensmann Arnfinn Fuglevåg til TV2.

Fuglevåg sier til NTB at kvinnen fastholder sin forklaring om at hun ikke har vært hjemme og ikke har sett Kim Eirik torsdag kveld da han forsvant. Nøyaktig hva hun har forklart som ikke stemmer med det andre vitner har fortalt, vil lensmannen ikke si noe om.

Kvinnen skal ha fastholdt sine forklaringer i alle politiavhørene, og politiet vet ikke hvilke motiv hun har for å avgi falsk forklaring i saken.

- Vi er spent på hennes motiv. Det vil vi forsøke å kartlegge i de neste avhørene av henne, sier Fuglevåg.

Kvinnen som nå er siktet, er underlagt Kriminalomsorg i frihet for tidligere straffbare handlinger. Hun skal ved et tidligere tilfelle ha skubbet en liten gutt på sjøen. Denne gutten ble berget i land av andre. Hun er også dømt for å ha skåret opp bildekk på bilen til en eldre dame på Smøla.

Den 23 år gamle kvinnen har ingen alibi for tidspunktet da Kim Eirik Salmela Farstad forsvant.

- Det svekker hennes troverdighet, men vi har ikke grunnlag for å sikte henne for noe annet enn falsk forklaring, sier Fuglevåg.

Kvinnen er brakt til politistasjonen i Kristiansund, men politiet vil ikke vurdere om hun skal framstilles for varetektsfengsling før mandag.

Huset til kvinnen er avsperret, og vil ifølge lensmannen bli undersøkt av kriminalteknikere. Arbeidet med dette begynner i morgen tidlig. Hagen utenfor huset ble allerede i kveld grundig saumfart av seks sporhund-ekvipasjer.

Kim Eirik hadde ifølge foreldrene ikke lov til å besøke huset der kvinnen bor og der sykkelen ble funnet. Men gutten har fortalt foreldrene at han skulle få et kråkeegg av noen i huset dersom han kom dit klokken 19 den kvelden han forsvant. Politiet bekreftet denne kråkeegg-historien på en pressekonferanse i kveld.

AVSPERRET: Politiet sperret i kveld av området rundt huset til kvinnen og hennes bror.
SØK: Kvinnens hage ble undersøkt av sporhunder i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer