Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne skadd av bombe i Belfast

Ekstremister forsøkte å sprenge bilen hun og hennes politikjæreste satt i.

BOMBE: Ingen har ennå tatt på seg ansvaret for bombeangrepet. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton/Scanpix
BOMBE: Ingen har ennå tatt på seg ansvaret for bombeangrepet. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En kvinne er skadd i et terrorangrep i Nord-Irland, der ekstremister forsøkte å sprenge bilen hun og hennes kjæreste satt i. Kjæresten, som er politimann, slapp uskadd fra episoden.


Sprengladningen gikk av mens de to satt i bilen som sto parkert ved huset deres i de østlige delene av Nord-Irlands hovedstad Belfast.

Ingen av de ytterliggående gruppene i provinsen hadde fredag ettermiddag tatt på seg skylden for angrepet.

Nord-Irland var i rundt 30 år fram til 1998 herjet av blodig indre uro, inntil en fredsavtale kom på plass i 1998. Mer enn 3.000 mennesker døde i konflikten, som skyldtes dype religiøse, politiske og økonomiske motsetninger.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling