Kvinne skadd i kanon-ulykke

Ammunisjon eksploderte under rengjøring etter salutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 38 år gammel kvinne ble alvorlig skadd da en kasse med ammunisjon eksploderte mens kvinnen rengjorde en saluttkanon på Trøndelag folkemuseum i dag.

- Kvinnen holdt på å rengjøre kanonen. Hun staket ut kanonløpet for å rense det for papir og kruttrester. På en eller annen måte har en gnist fra kanonen havnet oppi ammunisjonskassa. Kassa har antent og kruttet eksplodert, opplyser operasjonsleder Ann Kristin Øye til Dagbladet.no.

Det var i forbindelse med det historiske arrangementet Borgdagene på Sverresborg, Trøndelag folkemuseum, at det ble avfyrt salutter. Den skadde kvinnen tilhørte Christiansteens artillerikompani.

- Ulykken skjedde under gjenskapingen av et historisk slag. De som deltok er vant til å omgås krutt, men i dag gikk det galt, forteller leder for publikumsavdelingen ved folkemuseet Ann Siri Garberg. 

Ifølge St. Olavs Hospital har kvinnen fått alvorlige brannskader. Tilstanden er nå stabil.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 14.27.

- Avfyringen av salutt var klarert med politiet. Etterforskningen vil vise om noen har opprådt uaktsomt forut for ulykken, sier Øye.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer