Bergen tingrett:

Kvinne skadd: Syredømt siktet igjen

I fjor ble en mann i 40-åra dømt for å ha helt syre i bilen til en kvinne. Nå er han siktet igjen, mistenkt for nok en gang å ha helt syre i kvinnens bil. Kvinnen ble påført etsende sår.

SIKTET: En mann i 40-åra er siktet for å ha helt syre i bilen til en kvinne. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SIKTET: En mann i 40-åra er siktet for å ha helt syre i bilen til en kvinne. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag ble en mann i 40-åra fengslet i fire uker siktet for å ha skadd en kvinne ved å helle syre i bilen hennes, går det fram av en fengslingskjennelse fra Bergen tingrett.

Fornærmede er påført et større etsende sår på låret, ifølge kjennelsen. Det er en reell mulighet for at hun må opereres, og det anses som svært sannsynlig at hun vil få varige men.

Mannen nekter straffskyld, opplyser forsvarer Erik Johan Mjelde overfor Dagbladet.

Fattet mistanke

Det var torsdag at hendelsen fant sted. Fornærmede har forklart at hun merket at det var fuktig etter å ha satt seg inn i bilen. Kvinnen trodde først at det var vann, men da hun merket at det begynte å svi på fingrene, begynte hun å mistenke at det var sprøytet syre inn i bilen.

Fornærmede varslet brannvesenet, som bekreftet at det var syre.

Kvinnen har forklart at hun har opplevd en liknende hendelse før, og at hun mistenkte at det var den siktede mannen som hadde helt syre i bilen hennes.

Fant plastdunk

Siktedes egen forklaring, sammenholdt med vitneforklaring, utelukker ikke at siktede har hatt tid eller anledning til å oppsøke fornærmedes garasje i det aktuelle tidsrommet, ifølge kjennelsen.

Politiet har også tatt beslag i en plastdunk med et påtegnet dødninghode på siktedes bopel. Siktede har forklart at dunken inneholdt saltsyre.

Den siktede mannens forsvarer, Erik Johan Mjelde, forteller til Dagbladet at hans klient nekter straffskyld.

- Min klient mener at etterforskningen vil vise at dette ikke er forårsaket av ham, sier Mjelde til Dagbladet.

Dømt i fjor

Siktede ble i februar 2019 dømt for flere forhold som involverer kvinnens bil. Blant annet ble han dømt for å ha helt syre i førersetet på bilen mens den sto parkert i fornærmedes garasje, ifølge kjennelsen.

Siktede ble også dømt for å ha løsnet hjulmutrene på fornærmedes bil, samt andre skader på bilen. Lovbruddene skal ha blitt begått ved fire forskjellige anledninger i løpet av en periode på opptil åtte måneder, ifølge dommen.

«Handlingene framstår som en forfølgelse, og hadde preg av en hevnprosess», står det i dommen, hvor den siktede mannen ble dømt til fem måneders fengselsstraff, samt fem års kontaktforbud mot den fornærmede kvinnen.

I april omtalte NTB den fornærmede kvinnen som en venninne av den siktede mannens kone. Ifølge nyhetsbyrået mente siktede at fornærmede blandet seg inn i ekteskapet, og at hun etter hans oppfatning rådet kona til å forlate ham.

Siktede ble prøveløslatt i slutten av november 2019.

Videre etterforskning

Videre vil politiet innhente og analysere bompasseringer for siktedes kjøretøy, trafikkdata fra siktedes mobiltelefon og elektroniske enheter som siktede disponerer.

Retten begrunner fengsling av siktede med bevisforspillelsesfare og gjentakelsesfare. I fengslingsperioden undergis siktede brev- og besøkskontroll.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 273, som omhandler kroppskrenkelse og har en øvre strafferamme på seks års fengsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer