Kvinne skadd under sex på en jobbtur, arbeidsgiveren må betale erstatning

- Spiller ingen rolle om saksøkeren hadde sex eller gjorde noe annet på sitt motellrom, sier dommeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En australsk rett har bestemt at en offentlig ansatt kvinne, som ble skadd da hun hadde sex på en jobbtur, har rett til kompensasjon fra arbeidsgiveren, melder The Guardian.

Retten har avvist arbeidsgiverens argumentasjon om at skadene ikke skjedde da hun utførte sin jobb.

Kvinnen ble skadd da en vegglampe falt på henne da hun hadde en intim stund på et motell i Nowra, sør for Sidney, i 2007. Kvinnen fikk behandling på et sykehus etter ulykken.

Snudde Hun hadde flere skader i ansiktet, og fikk senere en depresjon, som gjorde at hun ikke kunne fortsette i jobben sin. Hun gikk da til en erstatningssak mot sin arbeidsgiver for sine fysiske og psykiske skader.

Arbeidsgiveren godtok først å betale erstatning, men så snudde de.

Da saken ble ført for retten i fjor sa kvinnens advokat Leo Grey at kvinnen hadde deltatt i lovlig seksuell aktivitet, og at det ikke hadde vært noen regel for ansatte om at de ikke skulle ha besøk på rommet uten tillatelse fra arbeidsgiveren.

Grey argumenterte med at sex er en vanlig handling på et motellrom på kveldstid, akkurat som å sove og dusje.

- Må ikka ha sex ComCare, arbeidsgiverens forsikringsselskap, sine advokater sa at man må sove, spise og ta seg av sin personlige hygiene, men man må ikke ha sex.

Retten fant at det ikke spilte noen rolle om kvinnen brukte kvelden på å ha sex eller spille spill, hun var fremdeles på jobb.

- Siden det ikke har blitt utført noen ulovlige handlinger, eller at hun med overlegg har påført seg selv skadene, så spiller det ingen rolle om saksøkeren hadde sex eller gjorde noe annet på sitt motellrom, sa dommer John Nicholas ifølge The Guardian.

- Dette er en viktig sak. Ansatte trenger å vite om hvilke rettigheter de har, og arbeidsgivere må vite hvilket ansvar de har for sine ansatte, sa en talsmann for ComCare til Fairfax Media.

De har ikke ennå avgjort om saken blir anket til Høyesterett.