Kvinne skadd under skytetrening på Toten - døde av skadene

Politiet etterforsker saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld fikk politiet i Vestoppland melding om at en kvinne var blitt skadet under en skytetrening på Viken skytebane i Østre Toten. Det var ambulansepersonell på stedet som varslet politiet, og den alvorlig skadde kvinnen ble fløyet med ambulansehelikopter til Ullevål universitetssykehus.

Kvinnen døde i løpet av helga av skadene, melder NRK.

- Vi etterforsker hendelsesforløpet, men per nå er det ingenting som tilsier at dette skal ha vært en kriminell handling, sier politiadvokat Marte Johnsen til Dagbladet.

- Det vi vet er at det var en organisert skytetrening i regi av et skytterlag, og at det var flere personer til stede. Utover det kartlegger vi nå hva som faktisk skjedde på stedet og hva som kan ha vært hendelsesforløpet. Det er per nå for tidlig å si noe om årsaken, fortsetter hun.

Kvinnens pårørende er varslet. Politiet vil foreløpig ikke gå ut med noen opplysninger om avdøde, men beskriver henne som voksen.

Politiets teknikere har vært på stedet og foretatt flere undersøkelser som vil bearbeides og undersøkes, opplyser Johnsen.

Politiet har også beslaglagt et våpen, men ønsker foreløpig ikke å si noe om hvilken type det er.

- Våpenet som er beslaglagt tilhørte skytterklubben og ble brukt på stedet. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å si, sier Johansen til NRK.