ETTERFORSKER VOLDTEKT: Politiet i Trondheim har i dag sperret av et større området i bydelen Flatåsen etter at de i natt mottok en anmeldelse om at en kvinne i 20-åra ble overfalt og voldtatt på stedet.  
Foto: Magne Herman Kråkvik
ETTERFORSKER VOLDTEKT: Politiet i Trondheim har i dag sperret av et større området i bydelen Flatåsen etter at de i natt mottok en anmeldelse om at en kvinne i 20-åra ble overfalt og voldtatt på stedet. Foto: Magne Herman KråkvikVis mer

Kvinne skal ha blitt overfalt bakfra og voldtatt i Trondheim

Politiet etterlyser gjerningsmann i 25 - 30-årsalderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Trondheim har iverksatt full etterforskning etter at de mottok en anmeldelse om at en kvinne ble overfalt og voldtatt i bydelen Flatåsen i natt.

- En kvinne i 20-årene fra Trondheim har fortalt at hun ble overfalt og voldtatt på stedet, sier krimvaktleder Are Løw-Owesen ved Sentrum politistasjon til Dagbladet.

Kvinnen, som befant seg i området alene, har fortalt at hun ble angrepet bakfra av en ukjent mann mellom klokka 02.00 og 02.15 i natt, ifølge krimvaktlederen.

Hette over hodet - Mannen skal ha kommet på henne bakfra og tatt tak i henne fysisk, sier han.

Politiet har gjennomført avhør av den fornærmede kvinnen, samt andre personer som har vitnestatus i saken.

Kvinnen har beskrevet gjerningsmannen som cirka 175 cm høy og i alderen 25 til 30 år.

- Han hadde mørkt hår, og var lys brun i huden. Han hadde vanlig kroppsbygning, og var ikledd en mørk blå genser med hette, samt en lys, slitt dongeribukse, sier krimvaktlederen.

Mannen hadde dratt hetta over hodet, slik at det var vanskelig å se ansiktet hans, ifølge kvinnens forklaring.

Søk med hund Krimvaktleder Løw-Owesen forteller at kvinnen er preget av det som har skjedd. Hun ble kjørt til voldtektsmottaket i natt, og voldtektsmottaket tok deretter kontakt med politiet. Kvinnen vil få oppnevnt en advokat, opplyser han.

Utfra kvinnens beskrivelser mener politiet at voldtekten skjedde utendørs på Flatåsen, der de i dag har sperret av et større område, og foretatt flere kriminaltekniske undersøkelser.

- Vi har foreløpig ikke funnet noen spor på åstedet, sier Løw-Owesen, som forteller at politiet blant annet har brukt åstedshund i søket.

Kriminalvaktlederen oppfordrer alle som kan ha opplysninger i saken om å ta kontakt på telefon på 02800.

- Vi undersøker dette som et mulig åsted for en kriminell handling. Det er faktorer i en anmeldelse vi har fått inn. Vi er på stedet nå for å samle inn spor og se etter mulige sammenhenger, sa operasjonsleder Arnt Harald Aaslund i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet tidligere i kveld om hvorfor de hadde sperret av området.

Dagbladet følger saken.