Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne skal ha blitt overfalt og forsøkt voldtatt ved asylmottak: - Det kommer helt sikkert til å skje igjen

- Han tok meg både her og der, forklarer kvinnen.

MOTTAKET: Det var her, ved asylmottaket i Kyrksæterøra, at hendelsen fant sted. Kvinnen som ble angrepet er sykmeldt og tør ikke gå ut alene.
Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
MOTTAKET: Det var her, ved asylmottaket i Kyrksæterøra, at hendelsen fant sted. Kvinnen som ble angrepet er sykmeldt og tør ikke gå ut alene. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne fra Kyrksæterøra hevder hun ble overfalt og forsøkt voldtatt ved asylmottaket på hjemstedet hennes i Sør-Trøndelag.

Hun reagerer spesielt på at gjerningsmannen fikk går fri fordi han er under 18 år.

- Han sprang etter meg, slengte meg opp mot et skap og hold meg fast, forteller kvinnen. Han tok meg både her og der. Jeg var helt sikker på at han skulle klare å voldta meg, forteller kvinnen til NRK.

Hun fikk ropt om hjelp og låst seg inn i et rom før politiet ble kontaktet. Ifølge NRK tør ikke kvinnen lenger går ut av huset sitt alene.

Politiet bekrefter overfor statskanalen at gjerningspersonen er flyttet til et annet asylmottak, et annet sted i landet. De understreker at saken tas alvorlig.

- Vondt å høre

Den fornærmede kvinnen opplevde det likevel som opprørende at mannen var tilbake ved asylmottaket i Kyrksæterøra kort tid etter hendelsen fant sted.

- Han ble kjørt tilbake til mottaket, og gikk fritt rundt der, hevder kvinnen, som har vært sykmeldt fra jobben siden episoden.

Det er Hero som driver asylmottaket.

- Vi synes det er vondt å høre at en av våre ansatte opplever å ikke ha blitt godt nok fulgt opp etter en slik hendelse. Vi er i jevnlig kontakt med kvinnen, og å gi henne god oppfølging er vår prioritet nummer en. Vi tar på alvor hennes opplevelse, og vil gjennomgå saken internt for å se om våre rutiner og instrukser er fulgt opp, sier regionsjef Arnfinn Nordbø til Dagbladet.

- Svikt kan oppstå

Han sier Hero nå går gjennom sine rutiner, men presiserer at svikt kan oppstå.

- Vi har gode rutiner og instrukser for forebygging og håndtering av slike hendelser, men når man jobber med og for mennesker kan det dessverre oppstå svikt. Vi går nå gjennom våre rutiner og ser på hva som har fungert og hva som ikke har fungert

Kvinnen fikk oppfølging av kommunens kriseteam, og sier liknende saker garantert vil oppstå i framtiden.

- Dette kommer helt sikkert til å skje igjen - flere ganger. Og kanskje det får et helt annet utfall enn for meg, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!