Kvinne skjøt og drepte tre personer på sykehus

Løp inn på sykehuset med gevær i hendene.

DRAMATISK: En kvinne bevæpnet med pistol skjøt og drepte flere mennesker på et sykehus i Sør-Tyskland, nær grensa til Frankrike og Sveits. Kvinnen skal være død og situasjonen under kontroll. Foto: KRISTOFF MELLER
DRAMATISK: En kvinne bevæpnet med pistol skjøt og drepte flere mennesker på et sykehus i Sør-Tyskland, nær grensa til Frankrike og Sveits. Kvinnen skal være død og situasjonen under kontroll. Foto: KRISTOFF MELLERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Utstyrt med et gevær tok en kvinne seg inn på et sykehus i den tyske byen Lörrach og begynte å skyte. Minst tre personer er drept i skytedramaet, i tillegg til kvinnen selv, ifølge tyske medier.

Et barn og en sykepleier skal være blant de drepte. Kvinnen som skjøt, ble selv drept av politiet.

Skytedramaet utspant seg søndag kveld på det katolske sykehuset Elisabethkrankenhaus (Elisabethsykehuset) i Lörrach, en by som ligger like ved den sveitsiske grensebyen Basel i delstaten Baden-Württemberg.

Fant drepte i hus Politiet opplyser at de første skuddene kom fra en bygning med flere leiligheter som ligger rett ved sykehuset. Huset begynte å brenne etter en eksplosjon, og kort tid etter ble en kvinne med et gevær sett løpende fra huset.

To personer, en kvinne og et barn, ble senere funnet døde i huset.

Kvinnen skal deretter ha løpt inn i sykehuset, der hun i følge politiet skjøt på tilfeldige mennesker. En person ble drept og en annen hardt såret. Den sårede er en politimann som var på sykehuset i et privat ærend.

Da politifolk ankom sykehuset, skjøt kvinnen også mot dem. Dermed skjøt politiet tilbake og drepte kvinnen.

Uklart motiv Politiet har foreløpig ingen opplysninger om hvorvidt kvinnen var eller har vært pasient ved sykehuset. Politiet vet heller ikke hva som var motivet for ugjerningen, men sier de har situasjonen under kontroll.

Søndag kveld var alle gatene rundt sykehuset samt byens busstasjon avsperret. Det ble satt opp førstehjelpstelt, og medisinsk personale ble innkalt for å hjelpe til. Minst 50 politifolk rykket ut.

Ved Elisabethsykehuset finnes det både en medisinsk og psykiatrisk avdeling for barn, en avdeling for gynekologi, samt en fødeavdeling.

(NTB)