Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne skulle fly med sin ett år gamle sønn - ble bedt om å bevise at hun var moren

Lindsay Gottlieb ble stoppet da hun skulle gå om bord i flyet med sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På vei om bord i flyet ba en av flyselskapets ansatte basketballtrener Lindsay Gottlieb om å bevise at barnet hun hadde med seg, faktisk var hennes sønn. Den ett år gamle gutten er barn av henne og hennes mørkhudete mann Patrick Martin.

Hendelsen skjedde på flyplassen i den amerikanske byen Denver søndag. Ifølge Gottlieb ble hun altså bedt om å bevise at hennes ett år gamle sønn Jordan faktisk var hennes.

Ifølge Business Insider hadde Gottlieb med seg sønnens pass. De har ikke samme etternavn, men det er ingen regel som sier at flyselskap må sjekke at barn og verger har samme navn.

På Twitter skriver Gottlieb at hun mistenker at rasisme ligger bak hendelsen.

- Jeg er sjokkert over at jeg etter å ha fløyet med sønnen min omtrent 50 ganger, ble bedt av billettpersonalet om å «bevise» at han var min sønn, selv om jeg hadde passet hans. Hun sa det var fordi vi har ulike etternavn. Jeg tipper det er fordi han har ulik hudfarge, skriver hun.

Etter landing twitret hun på nytt:

- Det var spesielt, men jeg frykter det er mye vanligere for folk som ikke ser ut som meg.

Det hele skjedde hos flyselskapet Southwest Airlines, som har bedt om unnskyldning til Gottlieb. I en uttalelse beskriver de det som en «læringsmulighet» for den aktuelle ansatte.

- Vi har kontaktet Gottlieb direkte for å høre hennes bekymringer, og vil bruke situasjonen som en læringsmulighet for vår ansatt. Vi ber om unnskyldning hvis hendelsen var ubehagelig for familien - det er aldri vår hensikt, skriver selskapet videre.

Til nyhetsbyrået AP sier Gottlieb at hun håper det blir nettopp en god læringsmulighet for selskapet.

- Jeg håper også at alle familier - samme hvor «tradisjonelle» de måtte se ut eller ikke - behandles med verdighet og respekt, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media