Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne skulle redde hunden - ble selv tatt av alligator

Mistet livet etter å ha blitt angrepet av alligator i USA.

ÅSTED: Kvinnen ble hjulpet opp fra lagunen av vitner, men livet sto ikke til å redde. Foto: Drew Martin/AP / NTB Scanpix
ÅSTED: Kvinnen ble hjulpet opp fra lagunen av vitner, men livet sto ikke til å redde. Foto: Drew Martin/AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

45 år gamle Cassandra Cline ble mandag morgen drept av en alligator på Hilton Head Island i Sør-Carolina i USA. Det skriver CNN.

Vitner har fortalt til politiet at kvinnen var ute og gikk tur med hunden like ved lagunen i området. Hun skal underveis ha blitt angrepet og dratt under vann av alligatoren, ifølge politiet.

Kvinnen skal imidlertid ha klart å komme seg løs, og ble hjulpet i land av vitner. Livet sto likevel ikke til å redde.

Hunden angrepet først

- Mye tyder på at hunden kom for nær vannet, og alligatoren forsøkte å angripe hunden. Da kvinnen forsøkte å redde kjæledyret, gikk alligatoren i stedet til angrep på henne, sier Edward Allen til kanalen.

Alligatoren skal ifølge vitner ha fått tak i hundens bånd, og på den måten dratt kvinnen omkring fire meter ut fra land. Hunden kom ikke til skade under angrepet, skriver CNN.

SAVNET: En kvinne er savnet etter å ha gått tur med hundene sine ved en innsjø i Florida. Video: CNN Vis mer

Svært sjelden

Nødetatene rykket ut til stedet etter at flere vitner meldte om alligatorangrepet. Da de kom til stedet var kvinnen allerede død. Hun vil ifølge politiet bli obdusert.

En alligator som politiet antar er den samme som angrep kvinnen og hunden mandag, ble fanget kort tid etter ulykken. Dyret er nå avlivet.

- Det er svært sjelden vi opplever slike angrep i vårt område. Vi håper selvsagt at dette blir den siste gangen vi ser dette, sier Allen til CNN.

Ikke første gang

Alligatorangrepet er derimot langt ifra det første i USA. Så sent som i juni ble den 47 år gamle kvinnen Shizuka Matsuki meldt savnet i delstaten Florida, etter at hun hadde vært ute på tur med de to hundene sine.

En person la merke til at kvinnen gikk ned til en av de mange små innsjøene i området Silver Lakes. Kort tid etterpå var hun borte, mens hundene sto igjen på bredden. En av dem hadde et sår, og begge bjeffet mot vannet.

Mannen ringte nødnummeret, og da myndighetene ankom stedet observerte de en nesten fire meter lang alligator som svømte rundt i den lille innsjøen.

Siden 1948 har 401 personer blitt angrepet av alligatorer i Florida. 24 av disse angrepene fikk dødelig utfall. Ett av ofrene var to år gamle Lane Graves. Den lille gutten ble angrepet mens han lekte i vannkanten ved et Disney-hotell like ved Orlando i juni 2016.

Hele Norges coronakart