Kvinne skulle ta selfie - falt i foss og døde

- Dette er en trist påminnelse for oss alle.

SKJEBNESVANGERT: Vitner til den dramatiske ulykken hadde observert kvinnen stå for nær kanten i forkant. Foto: North Tahoe Fire Protection District
SKJEBNESVANGERT: Vitner til den dramatiske ulykken hadde observert kvinnen stå for nær kanten i forkant. Foto: North Tahoe Fire Protection DistrictVis mer

En ung kvinne mistet fotfestet og falt 45 meter i døden mens hun skulle ta en selfie på toppen av et fossefall nord i California fredag.

Det opplyser den lokale brann- og redningsetaten North Tahoe Fire Protection District i en Twitter-melding, som presiserer at den dramatiske ulykken fant sted ved kjente Eagle Falls - et populært utkikksområde ved Lake Tahoe.

Kvinnens identitet er ikke frigitt.

- Ikke undervurder

Ifølge The Independent forteller brannvesenets talsperson Erin Holland at det var vitner til hendelsen som observerte at kvinnen sto for nær kanten av fossen.

Det skal ikke ha vært noe form for sperringer eller fareskilt i området.

- Nødetatene rykket raskt ut for å finne kroppen til avdøde, sier brannvesenet.

De legger til hvor farlige disse områdene kan være, og kommer med en klar oppfordring:

- Dette er en trist påminnelse om å være forsiktig når man skal ta selfies og andre bilder i farlige områder. Ikke undervurder fosser, elver og kaldtvannstemperaturer.

Holland understreker at det kalde vannet som renner i fossen, for tiden beveger seg spesielt fort på grunn av rekordstore mengder med snø som falt i de omkringliggende Sierra Nevada-fjellene tidligere i vinter.

Kjent fenomen

Dødsfallet kommer i en rekke av foto-relaterte ulykker i California det siste året.

I september i fjor døde en 18 år gammel israelsk mann etter å ha gått tom for kreften mens han hang og dinglet fra en klippe etter armene ved Nevada fall, for å ta en liknende selfie.

Bare en måned seinere falt et ektepar 800 meter i døden utenfor Yosemite nasjonalpark. Det var ikke umiddelbart klart hva som førte til fallet deres, men broren til den avdøde mannen kunne seinere fortelle at også dette paret skulle trosse grenser for å få tatt et bilde av seg selv, skriver Washington Post.