Skyting i Malmö

Kvinne skutt i Malmö bor i Norge

Ble tilfeldig offer.

KJØPESENTER: Skytingen skjedde på kjøpesenteret Emporia. Her er svenske etterforskere på åstedet. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB
KJØPESENTER: Skytingen skjedde på kjøpesenteret Emporia. Her er svenske etterforskere på åstedet. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen i 30-åra som i går ble truffet av skudd under en skyteepisode i Malmö i går, bor i Norge, skriver den svenske storavisa Expressen.

Ifølge Dagbladets opplysninger er kvinnen utenlandsk statsborger, men flyttet til Norge for flere år siden, og har siden vært bosatt på Østlandet. Ifølge Expressen var hun på besøk i Skåne.

Skal være utskrevet

Skyteepisoden fant sted på kjøpesenteret Emporia, og en 31-årig mann ble drept. Ifølge svensk politi var han målet for angrepet, og kvinnen var et tilfeldig offer som havnet i skuddlinja.

Den Norge-bosatte kvinnen ble avorlig skadd, men ifølge Expressens opplysninger er hun nå på bedringens vei og er utskrevet fra sykehuset.

MALMÖ: Politiområdesjef i Malmö, Petra Stenkula, sier en 15-åring er pågrepet etter skyteepisoden på kjøpesenteret Emporia. Video: Ritzau / Dagbladet TV Vis mer

En 15 år gammel gutt er pågrepet og siktet for drap og drapsforsøk. Ifølge hans forsvarer Johan Fernwall nekter han straffskyld.

Ikke informert

Det norske utenriksdepartementet (UD) er ikke underrettet om at den skadde kvinnen er bosatt i Norge.

- Ifølge svensk politi var ingen med norsk statsborgerskap involvert i hendelsen, opplyser norsk UDs pressevakt Ragnhild Simenstad til Dagbladet.

Simenstad understreker at UD bare blir bedt om å yte såkalt konsulær bistand ved hendelser i utlandet dersom den involverte personen er norsk statsborger.

I tilfeller der Norge-bosatte personer i utlandet blir skadd, er det den lokale kriminalvakta som mottar opplysingene, med henblikk på å varsle eventuelle pårørende. Men Anders Johnsrud, Oslo politidistrikts kriminalvaktleder, er ikke kjent med opplysningene.

- Vi har ikke fått bistandsanmodning om å varsle pårørende i Norge, sier han til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer