Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne slått i hjel

Mannen (36) tilkalte ambulanse. Kjæresten hans lå skamslått på en øde vei. Timer seinere døde hun på sykehus. Nå er mannen siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De fleste er i sjokk. Vi hadde aldri trodd noe slikt kunne skje på et lite sted som Bryggja, sier en av innbyggerne i Vågsøy i Nordfjord. Søndag døde en 31 år gammel kvinne på Haukeland universitetssykehus etter å ha blitt utsatt for massiv vold. Samboeren hennes er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Men han stiller seg uforstående til siktelsen og bedyrer sin uskyld.

Ligget i timevis

Politiadvokat Asbjørn Onarheim ved Sogn og Fjordane politidistrikt kan imidlertid ikke eksakt tidfeste overfallet, men etter alt å dømme lå kvinnen i veikanten i flere timer før ambulanse ble tilkalt. Dette ble gjort av den siktede selv.

- Mannen meldte fra til ambulansetjenesten, som mottok meldingen klokka 08.20 søndag morgen, opplyser Onarheim.

Da ambulansepersonellet fant henne på en vei knapt en kilometer fra hjemmet hennes, var hun fremdeles i live. Hun ble fraktet til sykehus med store hodeskader. Livet sto ikke til å redde. Rundt klokka 12.00 døde hun av skadene.

- Kvinnen ble utsatt for stump vold mot hodet. Det er foreløpig uklart om det er brukt en gjenstand eller ikke, sier Onarheim.

Bryggja er et lite tettsted 20 kilometer fra komunesentrumet Måløy.

Kriminell fortid

- Paret har bodd i Vågsøy i noen år, men holdt seg mest for seg selv. Jeg hadde aldri trodd han var typen til noe slikt, sier en mann som bor på Bryggja. Han forteller at paret spilte bingo på grendehuset, men ikke deltok i mange sosiale aktiviteter utenom det.

36-åringen sitter nå i arrest, og skal avhøres tidlig mandag. Han bistås av sin forsvarer Anders Folkman. I dag blir han framstilt for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett.

- Han er en kjenning av politiet, og har tidligere drevet med diverse småkriminalitet. Nå er han siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, sier Onarheim. Politiet kjenner ikke til hva som skal være foranledningen til volden.

- Jeg ønsker ikke å spekulere på det før vi har avhørt mannen. Vi vet heller ikke om noen vitner har observert hendelsen, sier politiadvokaten, som oppfordrer eventuelle vitner til å melde seg.

Sogn og Fjordane politidistrikt anmodet Kripos om bistand i saken. Tre etterforskere kom til drapsstedet i går kveld.

FUNNET I VEIKANTEN: Knapt en kilometer fra sitt hjem ble kvinnen funnet langs denne veien. Hun døde seinere av de store hodeskadene.<P> <!--FOTO-->