Kvinne slo våpen-desperadoen med veska

Da en våpendesperado kuppet skolemøtet, prøvde en liten kvinne å avvæpne ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Clay Duke var tilstede på et skolemøte i Panama City, Florida, der elever blant annet fikk utmerkelser for gode resultater. Da man kom til punktet i møtet der ordet var fritt for å ta opp problemer i skolekretsen, gikk Duke rolig opp til talerstolen og tok ordet.

Han startet med å spraye en stor, rød «V» på veggen, før han tok opp en pistol.

- Seks menn blir, resten forlater salen, sa han.

CNN har publisert videoen fra skolemøtet.

Slo ham med veske Like etterpå kom Ginger Littleton, styremedlem i skolekretsen, tilbake i rommet og slo ham med en veske i et forsøk på å avvæpne ham. Det totalt mislykkede forsøket endte med at hun fikk forlate salen igjen, mens Clay Duke sa at «noen kommer til å dø».

Hele seansen ble sendt direkte på internett.

Duke fortsatte så med å forklare hvorfor han hadde kuppet møtet. Begrunnelsen skal ha vært at kona hans hadde fått sparken. Han mislikte også den amerikanske momsen.

KUPPET: Etter å ha tegnet en stor «V» på veggen, trakk Clay Duke våpen. Foto: Reuters
KUPPET: Etter å ha tegnet en stor «V» på veggen, trakk Clay Duke våpen. Foto: Reuters Vis mer

Lederen av skolestyret, Bill Husfelt, forsøkte så å prate Clay Duke til fornuft, og sa at de kunne forsøke å finne en ny jobb til kona hans. Han forsøkte så å overtale Duke til å la de andre i rommet gå, siden det mest sannsynlig var han som signerte konas avskjedigelse.

- Jeg vil ikke at noen skal komme til skade. Jeg har en følelse av at du ønsker at politiet skal komme og drepe deg, fordi du er gal. Fordi du sa du skal dø. Men hvorfor? Det er ikke verdt det, det er bare et problem, sa Husfelt.

Bommet på alle skuddene Duke rettet så pistolen mot Husfelt og avfyrte et skudd fra kloss hold.

- Vær så snill, ikke gjør det. Vær så snill, sa Husfelt.

Selv om skuddet mot Husfelt og etterhvert de andre mennene i salen, var avfyrt fra svært kloss hold, bommet Duke.

Mike Jones, sjef for sikkerheten i skolekreten og pensjonert politimann, besvarte så ilden og skjøt Clay Duke, som etterpå valgte å ta livet sitt.

Den pensjonerte politimannen blir nå kalt en helt for å ha grepet inn.

TOK SITT LIV: Clay Duke kuppet skolemøtet, før han tok sitt eget liv.
TOK SITT LIV: Clay Duke kuppet skolemøtet, før han tok sitt eget liv. Vis mer

Clay Duke er tidligere straffet for å ha forfulgt en tidligere kjæreste. Bevæpnet skal han ha oppsøkt henne etter flere måneder med forfølging, og endt opp med å skyte etter henne da hun forsøkte å kjøre vekk i en bil.

Inspirert av terroristfilm På sin Facebook-profil, som har en stor, rød «V» som profilbilde, skriver Duke at han ønsket å gjøre opprør mot det amerikanske systemet.

- Noen mennesker (media sponset av regjeringen) vil si jeg var et ondt monster. Nei, jeg var kun født fattig i et land der de rike manipulerer, bruker, misbruker og holder 95 prosent av befolkningen som økonomiske slaver. Rike republikanere, rike demokrater, det er det samme. Våre herrer, de rike, gjør som de vil med oss, står det på Facebook-sida.

V-en han tegnet på veggen før han trakk våpen på møtet, og som han har på sin Facebook-siden, er mest sannsynlig inspirert av filmen «V for Vendetta». Filmen handler om en frihetskjemper som bruker terroristmidler til å slåss mot et totalitært samfunn. Som politisk retning på Facebook-sida si, hadde Duke «frihetskjemper».

«V»: Clay Duke hadde V-en som profilbilde på Facebook.
«V»: Clay Duke hadde V-en som profilbilde på Facebook. Vis mer