Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne som hevdet Trump voldtok henne da hun var 13 trekker søksmålet

Oppgir ingen årsak. 

SLIPPER RETTSMØTE: Kvinnen som hevdet Donald Trump voldtok henne i 1994 har trukket søksmålet, uten å oppgi hvorfor. Trump har hele veien sagt at historien hennes var oppspinn. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP 
SLIPPER RETTSMØTE: Kvinnen som hevdet Donald Trump voldtok henne i 1994 har trukket søksmålet, uten å oppgi hvorfor. Trump har hele veien sagt at historien hennes var oppspinn. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For over fire måneder siden saksøkte en kvinne med pseudonymet «Jane Doe» den republikanske presidentkandidaten Donald Trump for å ha voldtatt henne på flere fester i New York i 1994.

Kvinnen var 13 år da voldtektene skal ha funnet sted. Hun anklaget også finansmannen Jeffrey Epstein for seksuelle overgrep. Han er tidligere dømt for å ha kjøpt sex av en 14 år gammel jente.

Trump har hele veien hevdet at anklagene mot ham er usanne, fabrikkerte og politisk motiverte.

Nå trekker kvinnen søksmålet.

Det er kvinnens advokat, Lisa Bloom, som melder saken på Twitter.

- Jane Doe ba oss om å droppe hennes søksmål mot Trump og Epstein i dag. Det er en tøff uke for henne. Vi ønsker henne godt, skriver hun.

Kvinnen, som nå er 35 år, skulle etter planen møte pressen og åpent vise ansikt onsdag denne uken. På kort varsel ga kvinnen beskjed om at hun ikke kom til å stille likevel, blant annet fordi hun hadde mottatt en rekke trusler. Advokat Bloom måtte da stille alene.

Seks måneder

Selv om saken først ble omtalt i juni, var det ikke før en rekke andre kvinner sto fram og anklaget Donald Trump for seksuelle overgrep at saken fikk vann på mølla.

MØTTE PRESSEN: Lisa Bloom er den anyonyme kvinnens advokat, og hun møtte pressen alene da kvinnen plutselig trakk seg fra pressemøtet onsdag denne uka. Foto:  Frederick M. Brown/Getty Images/AFP
== 
MØTTE PRESSEN: Lisa Bloom er den anyonyme kvinnens advokat, og hun møtte pressen alene da kvinnen plutselig trakk seg fra pressemøtet onsdag denne uka. Foto:  Frederick M. Brown/Getty Images/AFP ==  Vis mer

Den anonyme kvinnen forteller at voldtektene fant sted på fester arrangert av Jeffrey Epstein, går det fram av søksmålet. Han var ifølge The Huffington Post kjent for å arrangere fester med unge kvinner og jenter.

Kjendisfester

Trump har erkjent i et intervju med New York Magazine at han kjenner godt til Epstein.

- Jeg har kjent Jeff i femten år. Han er en fantastisk fyr. Han er gøy å være med. Det blir til og med sagt han liker vakre damer like mye som meg, og mange av dem er yngre. Ingen tvil om det, sa Trump til magasinet.

Etter planen skulle Trump møte i retten 16. desember i år. Det slipper han nå.

Trump i medgang

Også på valgkampfronten går ting veien for Trump. Etter å ha ligget milevis bak Hillary Clinton, seiler Donald Trump nå i medgang på meningsmålingene. Ifølge tallknuserne i FiveThirtyEight, leder Trump i skrivende stund (lørdag formiddag) den viktige vippestaten Florida.

Clinton har fortsatt størst sjanse for å samlet vinne valget ifølge samme nettsted - 65 prosent sjanse - men Trump er på frammarsj også her: For kort tid siden var anslo ekspertene at det var 15 prosent sjanse for at Trump vant - nå gir de ham 35 prosent.

På Realclearpolitics sammenstilling av meningsmålingene lørdag klokken 10 er Clinton nå i snitt bare 1,8 prosentpoeng foran Trump.

Men det spiller egentlig ingen rolle hvem av dem som får flest stemmer totalt. Det er kampen om valgmansstemmene som teller, og den første kandidaten til flertall med 270 vinner. Som Dagbladet tidligere har skrevet er det minst fire veier som leder til valgseier for Donald Trump. Én av disse veiene handler om å vinne - ja nettopp - vippestaten Florida, hvor Trump nå altså leder på enkelte målinger, etter Clinton tidligere var suveren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!