BIOLOGISK FAR: Morne Nurse, Zephanys biologiske far, snakker med pressen under rettssaken. Han er skilt fra moren, og sliter med å opprette et følelsesmessig bånd til sin gjenfunne datter. Foto: Rodger Bosch / AFP / NTB Scanpix
BIOLOGISK FAR: Morne Nurse, Zephanys biologiske far, snakker med pressen under rettssaken. Han er skilt fra moren, og sliter med å opprette et følelsesmessig bånd til sin gjenfunne datter. Foto: Rodger Bosch / AFP / NTB ScanpixVis mer

Kvinne stjal baby på sykehuset for 19 år siden. Dømt til ti års fengsel

Zephany Nurse ble funnet igjen fordi hun tilfeldigvis gikk på samme skole som lillesøsteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 51-årig sørafrikansk kvinne som var tiltalt for å ha stjålet å 19-årige Zephany Nurse fra sykehuset da hun var nyfødt, er i retten dømt til ti års fengsel, melder BBC News.

Kledde seg ut

Kvinnen er funnet skyldig i å ha kledd seg ut som sykepleier og tatt den nyfødte jenta fra barnesenga på sykehuset i Cape Town mens moren Celeste sov. Hun nekter skyld, og hevdet i retten at hun ble gitt babyen av en kvinne på en jernbanestasjon.

- Jeg ble lurt, sa hun i vitneboksen.

51-åringen møtte lite forståelse fra dommer John Hlophe, som under avsigelsen av straffeutmålingen sa at hun hadde rikelig med tid til å levere barnet tilbake, men valgte ikke å gjøre det, ifølge Dispatch Live.

- Det er veldig åpenbart at du forårsaket Nurse-familien mye smerte. En skulle forvente at du ville unnskylde deg, men du har valgt ikke å gjøre det. Det er også veldig åpenbart at du forårsaket Zephany mye skade. Du har faktisk forrådt henne, sa dommeren.

ZEPHANYS MOR: Celeste Nurse (i midten) ble frastjålet den nye jentebabyen mens hun sov på sykehuset i 1997. Heller ikke hun har klart å etablere et følelsesmessig forhold til datteren etter at hun ble gjenfunnet. Foto: Rodger Bosch / AFP / NTB Scanpix
ZEPHANYS MOR: Celeste Nurse (i midten) ble frastjålet den nye jentebabyen mens hun sov på sykehuset i 1997. Heller ikke hun har klart å etablere et følelsesmessig forhold til datteren etter at hun ble gjenfunnet. Foto: Rodger Bosch / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Fengselsstraffen er fem år kortere enn aktoratet ba om.

Tilfeldigheter

Tilfeldigheter gjorde at saken ble oppklart. Nesten 18 år etter forsvinningen begynte Zephany og lillesøsteren Cassidy på samme skole, og flere påpekte hvor like de var. DNA-testing slo fast at den kidnappede jenta var funnet.

Zephany, som går under navnet den nå dømte kvinnen ga henne, ba i en erklæring innstendig om at retten til privatliv respekteres. Derfor er ingen nyere bilder av henne publisert.

Selv om saken er oppklart, er det foreløpig ingen lykkelig slutt. Zephany er sterkt knyttet til paret som oppdro henne, og har hatt vanskelig for å etablere et følelsesmessig bånd til sine biologiske foreldre, som nå er skilt.

- Tror dere ikke at det er min mor? Hvorvidt det er sant eller ikke, er ikke opp til dere å leke med, sa hun om den dømte kvinnen i erklæringen, henvendt til pressen.

- Jeg har ikke et forhold til min datter, og det gjør vondt, fortalte faren Morne i retten.