KRISTIANSAND: Natt til lørdag ble en kvinne pågrepet mistenkt for en rekke lovbrudd i Kristiansand. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Scanpix
KRISTIANSAND: Natt til lørdag ble en kvinne pågrepet mistenkt for en rekke lovbrudd i Kristiansand. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Kvinne stjal drosje, kolliderte, knuste vinduer og sparket politimann

Politiet fikk den første meldingen klokka 01.27. Etter 14 minutter ble kvinnen pågrepet.

Natt til lørdag måtte politiet i Kristiansand ta hånd om en krakilsk kvinne som i løpet av en kort tidsperiode rakk å stjele en drosje, kollidere, knuse vinduer og sparke en politimann.

Det hele ble gjort i løpet av 14 minutter. Politiet beskriver gjerningspersonen som en kvinne i 20-åra.

Stjal drosje

Operasjonsleder ved Agder politidistrikt opplyser om at de fikk melding om et overfall av en drosjesjåfør, og et påfølgende tyveri av drosja klokka 01.27.

- Sjåføren skal ha blitt overfalt, og mistenkte stakk av med bilen, skriver politiet på Twitter.

På den korte kjøreturen rakk kvinnen å kjøre inn i «et gjerde eller liknende» ved Grim Torv, før kjøreturen skal ha endt etter at bilen kolliderte i porten ved Christianssands Bryggeri.

- Med bakgrunn i undersøkelsene våre, mener vi at hun har kolliderte med noe før bilen havnet i porten ved bryggeriet, sier Formo til Dagbladet.

Knuste vinduer

Men selv om kjøreturen var over, så var ikke kvinnen ferdig med å utføre forbrytelser.

Videre skal hun ha knust noen vinduer i Frobusdalen, før hun etter hvert ble pågrepet.

Politiet skriver at takket være gode vitneobservasjoner, ble den mistenkte pågrepet etter kort tid. Ifølge Formo skjedde det klokka 01.41.

Sparket politimann

Formo opplyser også om at det også oppsto tumulter da kvinnen var i kontakt med politiet.

- Da vi var i kontakt med henne etter pågripelsen, sparket hun en av politibetjentene, sier Formo og forteller at det for øvrig går bra med den fornærmede betjenten.

På Twitter opplyser politiet om at drosjeselskapet er informert om hendelsen med deres sjåfør. Sjåføren er lettere skadd og følges opp av sin arbeidsgiver. Han vil bli avhørt i natt.

For kvinnen venter det reaksjoner. Hun anmeldes for kjøring i påvirket tilstand og uten gyldig førerkort. Hun anmeldes også for skadeverk og vold mot offentlig tjenestemann.