Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne sugd utfor frådende foss

Redningsmannskaper fortsetter i natt søket etter en 29 år gammel kvinne som ble dratt utfor Nykkjesøyfossen i Hardanger i ettermiddag. Fossen er nesten 300 meter lang. Det høyeste fallet er på 93 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang publisert klokka 17:28, deretter 20:50

To redningshelikoptere fra Hovedredningssentralen deltar i søket etter kvinnen. En lokal alpingruppe leter i fjellet nedenfor fossefallet. Tre dykkere er også satt inn i søket etter kvinnen.

Drevet mot fossefall


Kvinnen hadde vasset ut i den stri elva Kinso sammen med en kamerat for å svømme. Men den sterke strømmen tok tak i henne og første henne mot fossefallet. Kameraten forsøkte desperat å redde kvinnen, men måtte til slutt gi opp for å berge sitt eget liv. Det var flere vitner til ulykken, og de fikk raskt varslet politiet, får Dagbladet.no opplyst av Johan Vie, politikonstabel i Hardanger politidistrikt. Den 29 år gamle kvinnen er fra lokalmiljøet i Kinsarvik.

Sterk vannføring


Søkeområdet ligger i Husedalen og elva nedenfor. I Husedalen finnes fire store fossefall som hvert år besøkes av flere tusen turister. På grunn av snøsmeltingen i fjellet er vannføringen i elva Kinso svært stor for tiden. Indre Hardanger Kraftlag kan regulere vannføringen i Kinso, men i kveld hadde de ingen mulighet til å redusere vannføringen i fossen, får Dagbladet.no opplyst

Vanskelig leteaksjon


Området der politiet konsentrerer søket etter kvinnen er ganske utilgjengelig, noe som vanskeliggjør redningsoperasjonen, opplyser Hovedredningssentralen på Sola. Omlag 30 personer, fra politiet og en lokal Røde Kors gruppe deltar i søket etter kvinnen. Søkeområdet strekker seg tre kilometer nedenfor fossen. Elva munner ut i Hardangerfjorden. Været i området er godt og politiet har derfor bestemt seg for å fortsette søket utover natta.

- Tror dere kvinnen er i live?

- Vi tar fortsatt utgangspunkt i at vi kan finne henne i live, sier politikonstabel Cato Martinsen til Dagbladet.no.

SØK FRA LUFTA: Et redningshelikopter søkte i kveld etter kvinnen som falt utfor Nykkjesøyfossen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media