Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne tapte i retten – må kvitte seg med hunden eller leiligheten

En kvinne er fradømt retten til å ha hund i sin egen leilighet i et borettslag på Oslo vest, fastslår Oslo tingrett.

MÅ KVITTE SEG MED HUNDEN - ELLER LEILIGHETEN: En kvinne i et borettslag i Oslo får ikke lenger ha hunden sin boende hos seg i leiligheten, slår Oslo tingrett fast. Hunden på bildet er ikke hunden det er snakk om i saken. Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix
MÅ KVITTE SEG MED HUNDEN - ELLER LEILIGHETEN: En kvinne i et borettslag i Oslo får ikke lenger ha hunden sin boende hos seg i leiligheten, slår Oslo tingrett fast. Hunden på bildet er ikke hunden det er snakk om i saken. Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen har bodd i borettslaget i Oslo vest siden 1994. Nå får hun, etter at borettslaget gikk rettens vei, ikke lenger ha hund hjemme i leiligheten. Det har vært forbudt å ha dyr i borettslaget, men i 2000 ble det åpnet for unntakstilfeller, skriver Nettavisen.

Etter dette bestilte kvinnen seg en hund før styret i borettslaget hadde behandlet hennes søknad om å få ha hund. I 2011 døde hunden, men i 2013 skaffet hun seg en ny hund.

Styret tok i fjor tok kontakt med kvinnen og ga henne en frist på to måneder på å kvitte seg med hunden. De avslo kort tid etter en ny søknad om hundehold.

Partene kom ikke til enighet og dermed endte saken i Oslo tingrett. Mandag kom dom i saken. Her ble kvinnen dømt til å kvitte seg med hunden og betale sakskostnader. Kvinnen anket på stedet.

NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!