Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne tatt i 129 km/t

- skyldte på tunnelangst

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne ble tatt for å ha kjørt i 129 kilometer i timen i Lærdalstunnelen i Sogn og Fjordane. Kvinnen hevder hun måtte komme seg ut av tunnelen så fort som mulig fordi hun lider av angst for lange tunneler.

Den 35 år gamle kvinnen ble tatt i 129 kilometer i timen i Lærdalstunnelen i oktober i fjor. Fartsgrensen er på 80 kilometer i timen.

Kvinnen fra Bergen møtte i Sogn tingrett der hun innrømte sine fartssynder, skriver Sogn Avis\' nettutgave.

I retten hevdet kvinnen at hun tråkket på gassen for å komme seg raskest mulig ut av Lærdalstunnelen. Kvinnen mente dette var en nødhandling, og la fram legeerklæring på at hun hadde diagnosen panikkangst med klaustrofobi.

Før kvinnen kom til Lærdalstunnelen, hadde hun tilbakelagt om lag 30 tunneler på strekningen fra Bergen. Før hun kom til den 24 kilometer lange Lærdalstunnelen, bestemte hun seg for å kjøre via Aurland-Hol. Men hun forklarte i retten at hun svingte feil i rundkjøringen før tunnelen. Hun var dermed inne i tunnelen før hun forsto hva som var skjedd, hevdet hun.

Samtidig satt bileieren i passasjersetet. Vedkommende var for sliten til å kjøre, og overtok kjøringen videre mot Oslo først etter at de hadde passert Lærdalstunnelen.

Retten påpekte at kvinnen heller burde valgt en annen måte for å komme seg fra Bergen til Oslo, for eksempel med fly.

Kvinnen ble dømt til 20 dagers betinget fengsel, og må betale 9.000 kroner i bot. Hun er fratatt førerkortet i seks måneder, og må dessuten betale saksomkostninger på 2.000 kroner.

SKUMMEL: Lærdalstunnelen var så skummel for kvinnen at hun valgte å kjøre svært fort for å komme ut. Foto: Scanpix
SKUMMEL: Lærdalstunnelen var så skummel for kvinnen at hun valgte å kjøre svært fort for å komme ut. Foto: Scanpix Vis mer

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!