Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne tatt med urent mel i trusa

Forsøkt å smugle 1,2 kilo heroin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Halden tingrett har dømt en kvinne til sju års fengsel for å ha forsøkt å smugle 1,2 kilo heroin i en spesialsydd truse.

Det var i januar i år at den 26 år gamle kvinnen fra Estland ble tatt i en rutinekontroll på Svinesund. Hun var passasjer på en buss på vei fra Sverige til Oslo.


Kroppsvisitering avslørte at hun hadde på seg en spesialsydd truse med 1,2 kilo heroin, melder NRK.


Trusa fikk hun i Nederland, ifølge tingretten. I avhør hadde hun dessuten fortalt at hun hadde gjennomført to smuglerturer tidligere.


Dommen på sju års fengsel inkluderer en betydelig strafferabatt takket være at kvinnen innrømte smuglerturene.


Tollerne på Svinesund har etter hvert opparbeidet seg kompetanse på narkosmugling i truser.


I sommer ble en tysk kvinne dømt til seks og et halvt års fengsel for å ha smuglet en drøy kilo heroin i en spesialsydd truse i oktober i fjor. Hun ble tatt av tollerne på Svinesund.


I august i fjor ble en 24 år gammel mann stanset på Svinesund med 28.000 euro i underbuksa, og på omtrent samme tid ble en polsk mann pågrepet med 205 gram marihuana og 530 gram amfetamin i undertøyet. Også det skjedde på Svinesund.


To kvinner på henholdsvis 20 og 22 år fra Tyskland og USA ble i august i fjor pågrepet på Svinesund med 3 kilo heroin og fem kilo kokain i spesialsydde truser, og året før var det en finsk kvinne som ble dømt til to års fengsel for smugling av 2 kilo amfetamin i trusa.


NTB

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling