Kvinne tente på seg selv da politiet skulle ransake boligen

Kvinnens tilstand er kritisk og ustabil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet i Follo skulle i dag gjennomføre en ransaking på en privat adresse i Oppegård kommune. Beboer på adressen låste seg inne og tente på seg selv. Det opplyser Follo politidistrikt. Hendelsen skjedde klokken 13.45 onsdag.

- Da politiet kom inn i leiligheten, gikk kvinnen inn på badet badet, låste døren og tente på seg selv. Patruljen på stedet gjorde det de kunne for å ta seg inn på badet og for å få slukket brannen, men kvinnen fikk likevel alvorlige skader, sier politimesteren i Follo, Arne Jørgen Olafsen, til Dagbladet.

Kritisk og ustabil Kvinnen, i 40-årene, er kritisk skadet og ligger på Ullevål Universitetssykehus i Oslo. Hennes tilstand er ustabil, opplyser politiet.

- Da patruljen ringte på hos kvinnen for å ransake boligen hennes, nektet hun å åpne døren. Oppegård kommune, som er eier av leiligheten, kom til stedet for å låse politiet inn hos kvinnen. Da hun fikk se politiet, hun forsvant ut på badet, forteller Olafsen.
Stjålet mobiltelefon Bakgrunnen for ransakelsen var en sjålet mobiltelefon. I en rettslig beslutning ba Stjør- og Verdal tingrett om bistand til å undersøke kvinnens leilighet. Sim-kortet til den stjålne mobiltelefonen befant seg i leiligheten til kvinnen som nå ligger hardt brannskadd på Ullevål, opplyser Olafsen.

- Ettersom dette i utgangspunktet var en batagellmessig sak, var betjentene på ingen måte forberedt på kvinnens reaksjon. De får nå hjelp for å bearbeide hendelsen, sier Olafsen.

Han opplyser at det ikke er noe som tyder på at kvinnen er innblandet i mer alvorlig kriminalitet enn den stjålne mobiltelefonen.

Spesialenheten koblet inn Spesialenheten for politisaker er koblet inn og gjennomgår nå saken.

- Dette er rutine i alle saker der personer blir skadet i forbindelse med at politiet skal pågripe dem. Vi er glad for at enheten gjennomgår saken, sier Olafsen til Dagbladet.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.