Kvinne til politiet:- Samme mann voldtok meg for to år siden

49-åring nekter straffskyld - har ingen hukommelse om voldtekt i Oslo torsdag morgen.

NEKTER STRAFFSKYLD: Den voldtektssiktede 49-åringen nekter straffskyld for voldtekten i går morges. Foto: Politiet
NEKTER STRAFFSKYLD: Den voldtektssiktede 49-åringen nekter straffskyld for voldtekten i går morges. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at overvåkningsbildene av den 49 år gamle voldtektssiktede mannen i Oslo ble publisert torsdag ettermiddag, har en kvinne fortalt politiet at hun ble voldtatt av den samme mannen for to - tre år siden.

- Vi kan ikke utelukke at det dukker opp flere forhold der personer er blitt utsatt for voldtekt eller alvorlige forbrytelse av siktede. Kvinnen som har tatt kontakt, vurderer å anmelde forholdet hun har fortalt om, opplyser politioverbetjent Kari-Janne Lid ved Oslo politidistrikt til NRK Østlandssendingen.

49-åringen, som i går ble pågrepet et par timer etter at politiet ved 17-tiden gikk ut med usladdede bilder fra overvåkningskamera ved Kirkeristen i Oslo sentrum, nekter straffskyld etter siktelsen.

Ifølge VG er han to ganger tidligere dømt for voldtekt med etterfølgende fem års sikring til begge dommene.  Han ble dømt til tre års fengsel i Eidsivating i 1988 og 4,5 år i samme rett i 1992.

Nekter straffskyld - Siktede har avgitt sin forklaring, der han sier at han ikke har noe hukommelse fra det aktuelle tidspunktet. Han erkjenner derfor ikke straffskyld, opplyser Kari-Janne Lid, som leder avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt.

Mannens forsvarer, advokat Per Sjong Larsen, opplyser at mannen har forklart at han ikke har noe kjennskap til hendelsen.

- Han har forklart seg om sine bevegelser i de to dagene som har vært nå, og har sagt at han ikke har noe kjennskap til grunnlaget som ligger i siktelsen, sier advokaten til Dagbladet.

- Han er inneforstått med at det er en alvorlig siktelse, og er dypt fortvilet over situasjonen, sier Sjong Larsen videre.

31 tips Mannen ble pågrepet etter et voldsomt engasjement fra publikum da politiet gikk ut med bilder fra overvåkningskamera. På kort tid fikk politiet inn 31 tips. 19 av tipsene var fra folk som kjente mannen igjen, og kunne gi politiet navnet hans.

Overvåkingsbildene politiet har viser hvordan mannen følger etter kvinnen fra Stortorvet, forbi GlasMagasinet og ned til et serveringssted ved Kirkeristen. Etterpå forlater han stedet, går inn Skippergata og videre inn i Storgata.

Én varslet politiet da han så mannen på Grünerløkka i Oslo, og fulgte etter mannen til politiet kunne pågripe ham.

Kvinnen som ble overfalt og utsatt for voldtekt har gjennom sin bistandsadvokat takket for alle tipsene som førte til rask pågripelse av 49-åringen.