Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne tiltalt for falsk voldtekts­anmeldelse

Hevdet seg overfalt av to mørkhudede menn i forbindelse med Robbie Williams-konsert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 26 år gammel kvinne som i fjor sommer anmeldte en voldtekt i Trondheim, er tiltalt for falsk anmeldelse, melder TV 2.

Kvinnen leverte inn en anmeldelse om voldtekt som skal ha skjedd i forbindelse med Robbie Williams-konserten i Trondheim 1. august i fjor. Allerede en uke senere gikk politiet ut og sa at det ikke hadde skjedd noen voldtekt.

- Etterforskningen av saken viser at fornærmede ikke har blitt utsatt for en voldtekt i Granåsen i forbindelse med konserten, sa politiet NTB i forbindelse med at kvinnen ble siktet for uriktig voldtektsforklaring.

Kvinnen hadde fortalt til politiet at hun hadde blitt overfalt av to mørkhudede menn. Den ene skal ha holdt henne fast - den andre skal ha voldtatt henne.

- Vi mener at etterforskningen har vist at det ikke har funnet sted en voldtekt, og at anmeldelsen hennes dermed er falsk, sier statsadvokat Per Morten Schjetne til TV 2.

26-åringen risikerer inntil ett års fengsel.

Kvinnens forsvarer, advokat Arve Røli, sier til TV 2 at hans klient nekter straffskyld.

- Å anmelde en voldtekt, for så å bli møtt med en anklage om falsk anmeldelse, er sjokkerende og belastende. Jeg verken kan eller vil si noe mer utover det, sier han.

Rettssaken starter i Sør-Trøndelag tingrett 6. juni. Retten har satt av to dager til saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling