Kvinne tiltalt for grotesk tortur

En norsk kvinne (40) er tiltalt for grotesk tortur av to brødre og deres norske mor. Hun skal ha pisket guttene og tvunget dem til å ete hestemøkk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UPPSALA (Dagbladet): Dette skal ha skjedd i en årrekke mens de ble holdt fanget på kvinnens gård utenfor Uppsala i Sverige.

Den 40 år gamle kvinnen har vært aktiv i frikirkelige miljøer i Uppsala-området.

Stedene der torturen skal ha skjedd, ligger ikke langt fra Knutby, og tiltalen mot kvinnen kommer samtidig som Knutby-saken pågår i Uppsala tingsrätt.

De to brødrene, som nå er 16 og 17, flyttet med sin norske mor fra Danmark til Uppsala i 1994. De møtte kvinnen på den frikirkelige bibelskolen Arken. På grunn av felles interesse for hunder og hester, fikk de kontakt.

De flyttet etter hvert sammen, og dette ble innledningen på et tiår med groteske overgrep, trusler og frykt.

I skrekk for hva hun ville gjøre med dem sa de aldri fra. Den dominerende kvinnen fikk, ifølge mora og guttene, et psykologisk tak på de tre, som de ikke klarte å bryte ut av.

Slaver

Kvinnen skal ha tvunget de to guttene til å jobbe som slaver på flere ulike bondegårder i Uppland i Sverige.

Dersom hun var misfornøyde med noe, skal hun ha pisket guttene til blods.

Hun skal også ha tvunget dem også til å slutte på skolen, og nektet dem å ha venner. I dag sliter de med alvorlige psykiske problemer. Nå lever alle tre i frykt på hemmelig sted i Sverige, og går i terapi.

Mora til de to barna sier i politiavhør at den tiltalte kvinnen er lesbisk, og at hun gjentatte ganger skal ha gjort seksuelle tilnærmelser og handlinger mot henne, men at hun aldri besvarte disse.

I avhørene sier en av brødrene at kvinnen utdannet seg til sjelesørger, og at hun på frilansbasis veiledet kvinner til å skille seg fra sine menn.

I en periode bodde mora, de to sønnene og den tiltalte kvinnen i Oslo, og ble medlemmer ved Oslo Kristne Senter, forteller den ene av guttene i avhør.

Ifølge Uppsala Nya Tidning skal kvinnen ha vært soldat i Frelsesarmeen i Norge.

Bundet til tre

I avhør forteller de to guttene om langvarig tortur og jevnlig mishandling. Her er noen eksempler: De flyttet rundt på ulike bondegårder der de holdt hester og hunder. Trusler, ørefiker og knyttneveslag var vanlig. Ved en anledning kjørte hun familien ut i skogen, og tok med seg den eldste broren ut av bilen. Hun bandt ham til et tre, kledde ham naken nedentil og pisket ham med et belte i ti minutter.Guttene måtte gjøre store deler av gårdsarbeidet, og det vanket daglig pisking dersom de ikke gjorde alt etter kvinnens ønske. Garasjen, eller et lydisolert rom i kjelleren på låven, var faste steder for mishandlingen.

Ete hestemøkk

Det var ikke uvanlig at guttene ble vekket etter midnatt, kjørt til et grustak en mil frå gården og tvunget til å gå hjem med kvinnens åtte hunder. Dette skal i en periode ha skjedd annenhver natt. Årsaken var at naboene hadde klaget på hundene.

Ved en anledning måtte den eldste broren drikke en svart energidrikk for sauer. Grunnen var at den norske kvinnen syntes han jobbet for dårlig på gården. Legerapporter gjort etter at saken ble avdekket, viser at den eldste har arr over store deler av kroppen etter mishandling, men han ble aldri brakt til sykehus. .Gården hadde ikke bad, og om vintrene hendte det at kvinnen tok de to guttene med utenfor og spylte dem med iskaldt vann. De var nakne når dette skjedde. Ved en annen anledning tvang kvinnen den eldste til å bade i en fire meter dyp brønn.Den yngste broren måtte ete hestemøkk da han etter kvinnens mening ikke renset en hesteboks godt nok. Hun holdt munnen hans åpen og stappet inn klumper med avføring. Den yngste broren forteller at kvinnen hadde ridepisker i tre forskjellige rom for lettere å kunne piske guttene dersom hun ville. De forteller om voldsomme smerter, og at huden på baken ble ødelagt etter slagene. De to guttene var så kuet at de selv gikk til kjelleren for å piskes når kvinnen ba om det.

TORTURKAMMER: Den minste feil i jobben med å passe kvinnens hester, sauer og hunder gjorde kvinnen rasende. I denne garasjen skal brødrene ha blitt pisket.
BRØNNEN: Her skal den eldste broren ha blitt tvunget til å bade i det møkkete og iskalde vannet.
UTEN SAMVITTIGHET: - Hun slo hardt, uten samvittighet, står det i brødrenes brev til etterforskerne. De bor i dag på hemmelig sted med sin norske mor.