Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne tiltalt for mishandling av ektemann (75)

- Ble dyttet ned trappa, banket opp og fikk varm kaffe og vaskemiddel kastet i ansiktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 51 år gammel kvinne fra Øst-Europa er tiltalt for familievold etter at hun skal ha mishandlet sin 25 år eldre norske ektemann gjennom nesten fire år.

Ifølge tiltalen ble mannen i 70-åra jevnlig utsatt for vold og trusler mens paret bodde sammen i en by i Sør-Norge.

Den mest alvorlige enkeltepisoden skjedde i fjor sommer, da kvinnen skal ha dyttet ektemannen ned en trapp slik at han ble kraftig forslått, før hun på nytt gikk til angrep med en aluminiumsstang og stakk ham i ryggen med en paraply.

Ved andre anledninger ble mannen ifølge tiltalen slått forskjellige steder på kroppen, blant annet i hodet, med kosteskaft, støvsugerrør, aluminiumsstang, en plankebit eller paraply. Kvinnene skal også flere ganger ha kastet blant annet varm kaffe og te i ansiktet på 75-åringen og ved ett tilfelle sprayet ham i ansiktet med rengjøringsmiddel.

En annen voldsepisode besto av at kvinnen skjøv ham mot en glassdør så hardt at glasset sprakk, ifølge tiltalen.

Familievoldanklagen rommer også drapstrusler.

Kvinnen, som har bakgrunn fra Øst-Europa, skal blant annet ha truet ektemannen med at han «ville få store problemer med ukjente menn [fra hennes hjemland], at hun ville drepe ham dersom han ikke gjorde som hun forlangte, og at hun ville få en kamarat til å brenne huset hans», ifølge tiltalen.

Saken er berammet i den aktuelle tingretten i slutten av januar neste år.