Kvinne tiltalt for seksuelle overgrep mot to sønner

En kvinne i 50-årene er tiltalt for seksuelle overgrep mot sine to sønner i 2005. Kvinnen hevder hun ble instruert av en pedofil mann hun var sammen med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rettssaken mot kvinnen går i Fredrikstad tingrett torsdag og fredag. De to sønnene var begge under ti år da overgrepene skjedde, ifølge tiltalen.

Ifølge kvinnen skjedde overgrepene mot hennes vilje.

Hun hevder at en pedofil mann hun var sammen med instruerte henne, sier hennes forsvarer, advokat Martin Hay, til NRK.

– Både fornærmede og tiltalte har i avhør forklart seg om en person som har kommet med instruksjoner til moren om å få barna til å gjennomføre de seksuelle handlingene. Dette hadde aldri skjedd hvis hun ikke ble utnyttet, sier han.

Sønnene valgte å anmelde forholdene i 2014.

Kvinnen innrømmet overgrepene i januar året etter og mener ifølge advokat Hay at det var riktig av guttene å anmelde henne.

– Det er ikke uvanlig at det går så lang tid fra noe skjer og til anmeldelse. En av guttene fortalte om overgrepene i fosterhjemmet han bodde i, og saken ble da meldt til barnevernet, forteller statsadvokat Aina Mee Ertzeid.

Ifølge NRKs opplysninger døde mannen av sykdom før saken kommer opp for retten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer