Kvinne torturerte voldtektsmannen

En Oslo-kvinne (32) er frifunnet for grov vold mot en 43-åring som ett og et halvt år tidligere hadde voldtatt henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo tingrett forklarer kvinnen at hun banket opp mannen som en hevn for voldtekten, og at han hadde stjålet 40.000 kroner fra henne. En venninne (24), som også hadde vært utsatt for vold fra 43-åringen, og en mann (50) ble imidlertid dømt for legemsfornærmelse.

Kvinnene fikk 43-åringen til å binde et nylontau rundt testikler og penis, og stramme til.

-  Hensikten var at 43-åringen skulle føle smerte, forklarer kvinnen.

43-åringen, som måtte sitte med tauet rundt kjønnsorganene hele natta, forklarer at dette var vondt.

Kvinnene forteller at de ved et par anledninger også «nappet» i tauet.

Provosert

Det var høsten 2004 at kvinnen bestemte seg for å invitere offeret til 50-åringens leilighet på Tøyen. 43-åringen kom om kvelden. Kvinnens hensikt var angivelig å snakke ut. Etter hvert reagerte 50-åringen på at 43-åringen angivelig bagatelliserte det han hadde gjort mot kvinnene, og at han skrøt av at han hadde gjort tilsvarende mot andre kvinner.

-  Jeg har drept en kvinne, hevdet 43-åringen.

50-åringen ble til de grader provosert, at han slo til 43-åringen, slik at han falt over ende på gulvet, før kvinnene fulgte opp med slag og spark og tortur.

Tingretten legger til grunn at 32-åringen i april 2003 ble voldtatt på det groveste av 43-åringen, og at kvinnen fikk omfattende og varige skader i underlivet. Det var nødvendig med narkose for i det hele tatt å få gjennomført en gynekologisk undersøkelse.

Ikke anmeldt

32-åringen anmeldte mannen for voldtekt, men saken ble henlagt etter bevisets stilling. I retten erkjente 43-åringen pengetyveriet, mens han nektet å svare på om han hadde voldtatt kvinnen.

Det er de to meddommerne som har frifunnet kvinnen mot den juridiske dommerens stemme.

Flertallet legger avgjørende vekt på at det 32-åringen ble utsatt for i april 2003, var særlig grovt.

-  Det kan ikke legges vekt på at det gikk lang tid mellom hendelsene fordi kontakten i mellomtida hadde vært begrenset til et møte. Vi legger også vekt på at 43-åringen ikke anmeldte forholdet før over tre måneder etter at det hadde skjedd, og at anmeldelsen ikke omfattet 32-åringen, sier flertallet.

Den juridiske dommeren mener at 32-åringens handling er så omfattende, grov og har preg av privat rettshåndhevelse, at regelen om straffrihet ikke kan brukes.

50-åringen fikk 21 dager betinget for legemsfornærmelse, mens 24-åringen må sone 30 dager av en straff på 75 dager.