Kvinne truet med å brenne ut samboer

BERGEN (Dagbladet): Den 32 år gamle kvinnen hadde i lang tid forsøkt å få samboeren til å flytte fra leiligheten. Da han nektet, dynket hun leiligheten med tennvæske og truet med å tenne på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble hun varetektsfengslet i fjorten dager, siktet for trusler og forsøk på mordbrann.

Hun og samboeren har i lengre tid hatt en konflikt gående, blant annet fordi mannen skal ha hatt et kjærlighetsforhold til en annen kvinne. Sist torsdag toppet konflikten seg, og kvinnen tok drastiske virkemidler i bruk for å få samboeren ut av blokkleiligheten som de to deler i Bergen. Hun har erkjent at hun gikk fra rom til rom i leiligheten og sprutet tennvæske på gulvet.

- Hun har sagt at hun gjorde dette for å true ham, men at hun aldri hadde til hensikt å tenne på, sier kvinnens advokat, Gisle Didriksen, til Dagbladet.

Kvinnen har anmeldt sin samboer for vold, og torsdag ble politiet tilkalt på grunn av husbråk.

- Da politiet rykket ut torsdag kveld, var leiligheten oversprutet med tennvæske, opplyser politiinspektør Hildegunn Hausgård ved Bergen politidistrikt til Dagbladet.

Kvinnen er også siktet for å ha truet en 10 år gammel gutt med kniv. Hun har erkjent dette. Bakgrunnen for truslene er at 10-åringen flere ganger skal ha kastet vann på kvinnens sønn.

Bergen forhørsrett fant i går at det var skjellig grunn til å mistenke kvinnen for disse handlingene, og varetektsfengslet henne for to uker på grunn av faren for gjentakelse. Hun påkjærte kjennelsen.