Kvinne truet til seg Volvo i Sverige. Stor politijakt

Politibil krasjet under jakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En stor politijakt pågår nå nær Avesta i . Ifølge Expressen truet en bevæpnet kvinne til seg en Volvo, og politiet har lagt seg på hjul.

Bileieren ringte

Det var i 11-tida politiet fikk melding om at en Volvo XC70 (stasjonsvogn) var stjålet.

- En mann ringte inn og fortalte at han var blitt ranet av en kvinne med en knivliknende gjenstand, opplyser Jens auf der Heide, operasjonsleder hos politiet i Dalarna, til Expressen.

Raneren er ifølge signalementet en kvinne i 30-årsalderen med oppsatt hår og grå klær. Hun har én grå hanske fordi hun har mistet den andre under flukten.

Etter å kjørt noen mil mot nordøst i den stjålne Volvoen fikk en patrulje øye på bilen i Sandviken og tok opp jakten. Men politibilen fikk sladd og kjørte inn i en stolpe, opplyser Marcus Svensson, operasjonsleder i politiregion Mitt.

I grøfta

Etter en stund fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt over ei rundkjøring og havnet i grøfta. Men kvinnen la på sprang og forsøkte så å ta seg inn i et bolighus, uten å lykkes.

- Hun er ennå på frifot. Vi har forsøkt å spore henne med hund, men har ikke lyktes, så vi er fremdeles i området og leter etter henne, sier Svensson.

Han understreker at politiet vil gå varsomt fram overfor den potensielt farlige kvinnen.

Dagbladet følger saken.