STORE STYRKER: Bevæpnede politimannskaper med hjelmer, skjold og rambukk tok seg i ettermiddag inn i leiligheten til en av de trusselmistenkte mennene i Toftes gate i Oslo. Foto: DAGBLADET
STORE STYRKER: Bevæpnede politimannskaper med hjelmer, skjold og rambukk tok seg i ettermiddag inn i leiligheten til en av de trusselmistenkte mennene i Toftes gate i Oslo. Foto: DAGBLADET Vis mer

- Kvinne tutet i lyskryss - ble truet med pistol

Her går bevæpnet politi til aksjon på Grünerløkka i Oslo. Tre pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Oslopolitiet tok alle forholdsregler da en 19-åring mistenkt for våpentrusler skulle pågripes i en leilighet i Toftes gate ved Sofienbergparken i Oslo klokka 13 i dag.

Etter at sivilkledde politimenn hadde undersøkt oppgangen i bygården, ankom bevæpnede mannskaper med skjold, hjelmer, vernevester og rambukk. Etter kort tid ble den forfjamsede beboeren politiet var på jakt etter hentet ut, uten ytterligere dramatikk.

Politiet opplyser at mannen var en av to personer som i dag ble pågrepet i forbindelse med en alvorlig trusselepisode i 07.30-tida i går.

- En kvinne meldte fra til oss om at personer hun ikke har noen relasjon til hadde truet henne med det hun oppfattet som en pistol. Kvinnen hadde kjørt bil og stanset bak en bil i et lyskryss på Tøyen. Da hun brukte hornet på bilen foran, kom det flere menn ut som truet henne med det antatte våpenet, sier stasjonssjef Janne Stømner ved Manglerud politistasjon, til Dagbladet.

Kvinnen rakk å ta bilnummeret da mennene stakk fra stedet, og politiet pågrep bileieren etter kort tid.

PÅGREPET: Her blir en mistenkt mann (19) pågrepet og hentet ut av leiligheten i Toftes gate. Foto: DAGBLADET
PÅGREPET: Her blir en mistenkt mann (19) pågrepet og hentet ut av leiligheten i Toftes gate. Foto: DAGBLADET Vis mer

- Han erkjenner ingen slik trussel, men fortalte etterhvert hvem han hadde vært sammen med i bilen. Det er disse to som ble pågrepet i dagens politiaksjoner, sier Stømner.

De tre mistenkte, en 19-åring og to 18-åringer, har hatt befatning med politiet en rekke ganger tidligere.

- De er godt kjent for oss fra tidligere saker med narkotika, tyveri og trusler, sier stasjonssjefen.

Politiet var i ettermiddag ikke ferdige med ransakingen av mennenes boliger, men hadde foreløpig ikke funnet noe våpen. Politiet vil i morgen ta stilling til om noen av de siktede skal framstilles for varetektsfengsling.

SLO TIL: Sivilkledde spanere undersøkte adressen før kollegene i verneutstyr gikk inn i oppgangen. Foto: DAGBLADET
SLO TIL: Sivilkledde spanere undersøkte adressen før kollegene i verneutstyr gikk inn i oppgangen. Foto: DAGBLADET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer