Kvinne uthengt som prostituert

En kvinne fra Stord er med fullt navn uthengt som prostituert på plakater i flere butikker på Stord. En mann i 20-årene har innrømmet at han hengte opp plakatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 20 er gamle Stord-mannen har innrømmet uthengingen i avhør hos politiet. - Mannen var en tidligere venn av kvinnen, og motivet har tydeligvis vært ren hevn, sier lensmannsfullmektig Tormod Godøy ved Stord lensmannskontor.

To års fengsel

Saken er nå oversendt påtalemyndigheten for vurdering, og det blir opp til dem å enten anlegge sak eller henlegge saken. - Saken er klart ærekrenkende og kan straffes med maksimum to års fengsel, sier Godxy.

Han understreker at politiet med dette anser saken som oppklart.

Tre butikker

Det var sist torsdag at en kvinne fra Stord med fullt navn ble uthengt som prostituert på plakater i flere butikker på Stord. Avsenderen skrev at han hadde sett seg lei på at jenter solgte seg billig til gjestearbeidere.

Kvinnen anmeldte forholdet umiddelbart, og mistanken falt tidlig på en bestemt mann. Det er denne mannen som nå har erkjent forholdet, sier Godøy.

Han opplyser at lensmannskontoret har vært oppe i lignende saker for noen år siden, og at sjalusi, kjærlighetssorg og misunnelse som oftest er motivet for å henge opp plakater av denne typen.

At det skal vfre omfattende prostitusjon med gjestearbeidere som kunder, er ukjent for helsevesenet og politiet på Stord.

(NTB)