Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne utlevert til Norge i barnebortføringssak fra 2013

Politiet har løslatt kvinnen med meldeplikt - under protester fra hennes eksmann.

PÅGREPET: Her på flyplassen i Frankfurt, Tyskland, ble en kvinne som er siktet i en barnebortføringssak fra 2013 pågrepet den 14. september. Nå er hun utlevert til Norge. Foto: NTB Scanpix
PÅGREPET: Her på flyplassen i Frankfurt, Tyskland, ble en kvinne som er siktet i en barnebortføringssak fra 2013 pågrepet den 14. september. Nå er hun utlevert til Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den barnebortføringssiktede kvinnen som 14. september i år ble pågrepet på flyplassen i Frankfurt, er nå utlevert til Norge.

- Hun ble formelt overlevert til norske myndigheter mandag, og ble hentet i Tyskland, forteller politiadvokat John Skarpeid i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Løslatt av politiet

Saken begynte i april 2013. Da tok kvinnen sin nå 18 år gamle sønn med til Nicaragua hvor hun er fra, angivelig på en ferietur.

Da hun og sønnen ikke kom tilbake til Norge, tok faren affære, og hun ble etterlyst internasjonalt.

Det var denne etterlysningen som gjorde at hun ble pågrepet i Frankfurt.

Skarpeid forteller at kvinnen mandag kveld satt i avhør. Der nektet hun straffskyld. Han har nå besluttet å beslaglegge kvinnens norske pass - og løslate henne.

- Jeg har gitt henne meldeplikt og vi vil løslate henne i dag, sa Skarpeid til Dagbladet tirsdag formiddag.

- Unndragelsesfare

Dette reagerer eksmannen sterkt på, ifølge hans advokat Morten Engesbak i advokatfirmaet Larsen.

- Jeg er litt rystet over at hun er besluttet løslatt, sier Engesbak til Dagbladet, og begrunner det med at kvinnen er begjært pågrepet og utlevert siden mai 2014.

- Hun har blitt forsøkt pågrepet ved en grenseovergang tidligere, og vi mener at det er en åpenbar unndragelsesfare, sier Engesbak, som har bedt om å bli oppnevnt som bistandsadvokat for faren som fornærmet part.

Skrev protest

Da Dagbladet ringte tirsdag formiddag, var Engesbak i ferd med å skrive et brev til politiadvokat Skarpeid.

- Der protesterer jeg mot at hun blir løslatt, sier han.

«Ved meldeplikt og beslag av hennes pass mener påtalemyndigheten at en sikrer tilstrekkelig risikoen for unndragelse», skriver politiadvokat John Skarpeid, som løslot kvinnen fra varetekt tirsdag.

Hennes forsvarer Erik A. Øyen er ikke enig i at det er unndragelsesfare.

- Dette har politiet gjort en grundig vurdering av og kommet til at så ikke er tilfelle, sier Øyen til Dagbladet.

Øyen sier at hun var på vei til Norge, hvor sønnen som nå har blitt myndig befinner seg, da hun ble pågrepet i Tyskland. På den bakgrunnen synes hun at pågripelsen var rar.

- Det har resultert i en måned i varetekt i Frankfurt. Det har ikke vært en særlig behagelig sak, sier Erik A. Øyen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media