Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

United Airlines beklager overfor Lucie Bahetoukilae

Kvinne utsatt for «fryktelig fiasko»: Sendt om bord i feil fly som gikk til feil by i feil land

Brukte 28 timer på reise som vanligvis tar sju og en halv.

FLYMARERITT: En fransk kvinne ble sendt om bord i feil fly, uten at United Airlines oppdaget det. Hun brukte dermed 28 timer på en reise som normalt tar sju og en halv. Foto: Reuters/NTB Scanpix
FLYMARERITT: En fransk kvinne ble sendt om bord i feil fly, uten at United Airlines oppdaget det. Hun brukte dermed 28 timer på en reise som normalt tar sju og en halv. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): United Airlines er i hardt vær etter at en kvinne ble geleidet om bord i feil fly som landet i feil by i feil land, skriver ABC 7.

Flypassasjeren, Lucie Bahetoukilae, snakker ikke et ord engelsk, bare fransk, og det skulle vise seg å by på store problemer.

Hun skulle reise til Paris, men i stedet endte hun opp på vestkysten i USA.

«Fryktelig fiasko»

I et nylig inngått forlik med kvinnen, omtaler flyselskapet hendelsen som «en fryktelig fiasko».

På Bahetoukilaes ombordstigningskort sto det svart på hvitt: «Newark til Charles de Gaulle.»

BLE SKADET: David Dao pådro seg hjernerystelse og brudd i nesa da han ble slept ut av et overbooket United Airlines-fly i USA. Video: CNN Vis mer

Kvinnen gikk til den gaten som var angitt på ombordstigningskortet, Unitedrepresentanten scannet det og kvinnen gikk om bord i flyet.

- Da hun kom til setet sitt, oppdaget hun at noen satt der allerede, sier kvinnens niese, Diane Miantsoko.

Likevel ringte det ingen bjelle hos besetningen om bord. Istedenfor å stille spørsmål, fant de bare et annet ledig sete til henne.

Bahetoukilae skjønte aldri at United Airlines hadde byttet gate i siste liten. Ifølge kvinnen ble byttet aldri annonsert på fransk, og hun fikk heller ingen e-postvarsling om det.

Bekymret for sikkerheten

Istedenfor å fly fra Newark til Paris, en flytur på sju og en halv time, fløy Bahetoukilae til San Francisco. Der måtte hun vente i 11 timer på flyplassen. Da hun kom hjem til Frankrike, hadde hun reist i mer enn 28 timer.

Familien er likevel mer bekymret for sikkerhetsbristen hos flyselskapet enn den ubehagelig lange reisen.

- Med alt som skjer i dette landet må folk være forsiktige, sier Miantsoko.

- De var ikke oppmerksomme. Tanta mi kunne ha vært terrorist og drept folk på flyet, uten at de hadde fanget det opp.

Flyselskapet uttaler at de «ved en feil» satte kvinnen på galt fly. United har nå kompensert kvinnen for reisen. I tillegg har hun fått ny billett som hun kan bruke til å besøke familien sin i USA.

Videre beklaget flyselskapet overfor Bahetoukilae og betalte for hotellopphold de ikke hadde tilbudt henne mens hun ventet i San Francisco.

FÅR JULING: Mange har benyttet sjansen til å si hva de mener om United Airlines i sosiale medier som Facebook og Twitter. Video: CNN. Vis mer