Kvinne utsatt for overfalls-voldtekt i Oslo: - Takknemlig overfor de som tipset politiet

Siktet 49-åring avhøres i dag.

TATT: En 49 år gammel mann ble pågrepet kort tid etter at politiet gikk ut med dette bildet. Foto: Politiet
TATT: En 49 år gammel mann ble pågrepet kort tid etter at politiet gikk ut med dette bildet. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen som ble utsatt for overfallsvoldtekten i Oslo sentrum i går morges ønsker å takke de som kom med tips til politiet som førte til pågripelse av en 49 år gammel mann.

- Veldig takknemlig - Hun er veldig takknemlig for alle tipsene som har kommet inn i saken, slik at gjerningspersonen ble tatt, sier bistandsadvokat Maria Støen Thoresen til Dagbladet.

Politiet fikk hele 31 tips på kort tid etter at de i går gikk ut med bilde av en mannen. 19 av tipsene var fra folk som kjente mannen igjen, og kunne gi politiet navnet hans.

Det første tipset kom inn bare 10 minutter etter etterlysningen, opplyser politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt.

- Vi er glade for at publikum var så våkne. Etter bare ti minutter fikk vi første telefonen med navn, og det var totalt 19 som kjente ham igjen. Vi fikk blant annet telefon fra en publikummer som observerte ham på Grünerløkka og fulgte etter ham til politiet kom og kunne pågripe ham, sier Lid til Dagbladet.

Fulgte etter kvinnen 49-åringen, som er domfelt med sikring to ganger tidligere for voldtekt, vil avhøres i dag. Mannen er også domfelt for en rekke andre forhold.

Overvåkningsbildene politiet har fått tak i viser hvordan mannen følger etter kvinnen fra Stortorvet, forbi GlasMagasinet og ned til et serveringssted ved Kirkeristen. Etterpå forlater han stedet, går inn Skippergata og videre inn i Storgata.

Hendelsen skjedde i morgenrushet i går morges.

- Vi har video som viser at han følger etter henne inn på åstedet, og når han går ut. Vi forsto at det kunne være en farlig mann siden han gjorde dette midt i Oslo sentrum på et slikt tidspunkt, og det viste seg å stemme. Dette skjedde på et svært folksomt område midt i Oslo sentrum når folk var på vei til jobb. Det gjorde også at vi fryktet gjentakelse.