Kvinne var nett- torpedo

Edb-ingeniør (46) dømt for flere tilfeller av torpedovirksomhet på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg er pengeinnkrever for en anonym kreditor, skrev hun i e-poster til en oslomann, samtidig som hun krevde 40 000 kroner i kontanter.

-  Betaler du vil verken du eller din familie bli utsatt for vold, fortsatte kvinnen.

Det var høsten 2005 at kvinnen sammen med sin mannlige samboer opprettet en anonym e-postadresse (Bad Sniper). De ble enige om å framsette et krav på 40 000 kroner overfor mannens tidligere arbeidsgiver. Ifølge mannen hadde han et uoppgjort lønnskrav. Dette var for så vidt korrekt, men kravet lå langt under beløpet han krevde i e-postene. Det framgikk ikke av e-postene at kravet og truslene knyttet seg til et lønnskrav.

Skremt arbeidsgiver

I Oslo tingrett forklarer arbeidsgiveren at han ble svært redd på grunn av truslene, spesielt fordi han ikke visste hvor de kom fra.

-  Jeg overnattet på kontoret, og ble særlig skremt over truslene mot min familie, fortsetter den tidligere arbeidsgiveren.

Dette er en del av den første e-posten:

«Jeg har et oppdrag å kreve inn penger som du skylder til en herved anonym person. Kravenes pålydende i dag er 20 000 kroner. Dette beløpet vil stige med 1000 kroner for hver uke som går fra og med uke 39 (...)»

Hemmelig

I tingretten er kvinnen dømt til fengsel i 45 dager, hvorav 21 dager en gjort betinget. Mannen (41) er dømt til fengsel i 30 dager, hvorav 15 dager en gjort betinget. Paret har tilstått.

Dommen omfatter også et forsøk på utpressing av en halv million kroner mot en ekssamboer av mannen. I den saken var det ikke snakk om torpedovirksomhet, men at mannens ekssamboer skulle bli anmeldt for narkokrim.

-  Jeg skaffet meg hemmelig telefonnummer, og installerte sikkerhetssystemer i boligen min, forklarer ekssamboeren.

I premissene slår en enstemmig tingrett fast at sterke allmennpreventive hensyn gjør seg gjeldende ved utpressing.