LETER ETTER SAVNEDE: 11 mennesker er bekreftet omkommet, mens 28 fortsatt er savnet etter at «Costa Concordia» gikk på grunn og kantret utenfor Toscana fredag kveld. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
LETER ETTER SAVNEDE: 11 mennesker er bekreftet omkommet, mens 28 fortsatt er savnet etter at «Costa Concordia» gikk på grunn og kantret utenfor Toscana fredag kveld. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTEVis mer

Kvinne var på savnet-lista etter «Costa Concordia»-forliset. Nå er hun funnet i live

Hjemme i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetsbyrået AFP melder at en av de savnede etter cruiseskipulykken tysk kvinne skal ha blitt funnet i live etter at cruiseskipet «Costa Concordia» gikk på grunn og kantret utenfor Toscanai i Italia fredag.

Gertrud Goergens overlevde ulykken og reiste hjem til Tyskland, men havnet allikevel på savnetlisten. Hun ruslet selv inn på en politistasjon i Tyskland og fortalte at hun var i god behold.

Den første meldingen fra nyhetsbyrået AFP tydet på at kvinnen var funnet i live av redningsmannskap i nærheten av eller på skipet.

Flere fortsatt savnet Over 4000 passasjerer befant seg på skipet da ulykken intraff fredag kveld. 11 personer er bekreftet døde, mens 27 fortsatt er savnet. 

Søndag ble seks personer hentet ut i live, fire fra mannskapet og et sørkoreansk par på bryllupsreise, men nå begynner håpet å svinne for å finne flere overlevende.

I går ble det foretatt kontrollete spregninger i skroget for å gi redningsarbeidere tilgang til de siste dekkene av skipet. Frykten i lokalsamfunnet er nå at de 2300 tonnene med drivstoff som fortsatt er i skipet skal lekke ut. Skipet har allerede beveget seg på grunn av høy sjø.

Siktet for uaktsomt drap Skipets kaptein, Franscesco Schettino (52), ble etter ulykken arrestert av italiensk politi og etterforskes nå for uaktsomt drap og for å ha forlatt skipet før alle passasjerene var evakuert.

Ifølge Schettino selv, falt han rett og slett opp i en av livbåtene mens han holdt på å redde andre passasjerer.

De overlevende passasjerende har meldt om en kaotisk og dramatisk situasjon ombord på båten. Etter at kapteinen forlot skipet skal mannskapet ha virket hjelpeløse og ikke klart å organisere evakueringen på en god måte. Mange av livbåtene kunne ikke brukes fordi skipet kanret så fort, mens andre måtte hogges løs med øks.