Kvinne var slotts-slave for rik New York-familie i seks år

Jobbet 17-timers dag, syv dager i uka, for fem kroner timen. Måtte sove i et klesskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den velstående kvinnen som bor i det 34 rom store palasset like utenfor New York er nå arrestert for å ha tvunget en indisk illegal innvandrerkvinne til å jobbe ulovlig.

Annie George (39) og hennes ektemann Mathai Kolath George, som døde i en flyulykke i 2009, holdt kvinnen i «et tvunget arbeidsforhold» i det 2787 kvadratmeter store slottet i Albany i nesten seks år.

Sov i klesskap
Slottet heter Llenorc Mansion og har helikopterlandingsplass, 15 ildsteder, en glassheis, marmorgulv og er pyntet med et 24-karat gullforgylt tak. Den indiske slavehjelpen fant de plass til i et walk-in closet på et av barnerommene huset.

Fikk luselønn
Dokumenter som er publisert på nettstedet the Smoking Gun viser at Annie George (39) og hennes nå avdøde ektemann, Mathai Kolath George, leide hushjelpen fra den indiske provinsen Kerala. Innvandrerkvinnen, som omtales som "V.M." ble lovd en månedslønn på 1000 dollar. Hun skal ha mottatt rundt 29000 dollar for hele perioden, mens hun etter loven for minstebetaling skulle ha mottatt neste det tidobbelte.

"V.M." skulle ta seg av familiens fire barn samt at hun skulle gjøre husarbeid. Med en normal arbeidsuke på 40 timer ville kvinnen ha gjort seg fortjent til 1160 dollar i måneden ut fra en minimumslønn på 7,25 dollar i timen. Men med en arbeidsdag på 17 timer stiller hun nå i retten med et etterbetalingskrav på 209000 dollar.

Annie George prøvde å overtale familien til den indiske kvinnen til å fortelle amerikanske myndigheter at hun var en slektning av George-familien og bodde i huset som gjest. Tre ganger skal hun ha ringt sønnen til "V.M." for å overtale han. Alle samtalene ble tatt opp på lydband.

- Hvis hun sier noe om at hun jobber for oss vil det regnes som alvorlig kriminalitet. Da begynner myndighetene å kreve skatt og avgifter for alle de årene hun har vært her, sa Annie George i et av opptakene.

30 millioner
Dokumenter som the Smoking Gun sitter på, viser at eiendommen nå er lagt ut til salgs for 30 millioner kroner. Annie George møtte i retten onsdag denne uken, anklaget for å huse en ulovlig innvandrer og oppfordre til ulovlig opphold i USA.