Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne varslet om brannen som kostet henne livet

Kvinnen som varslet om brannen i Nedre Eiker søndag, var selv blant de tre som omkom.

DØDSBRANN: Tre personer mistet livet i en brann i Solbergelva i dag. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug
DØDSBRANN: Tre personer mistet livet i en brann i Solbergelva i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Kvinnen ble funnet død på balkongen, mens de to andre ble funnet inne i leiligheten, melder NRK.

Det er fire boenheter i rekkehuset, og flere personer er evakuert. På grunn av den kraftige røykutviklingen ble også beboere fra noen hus som lå i nærheten, evakuert.

- AMK fikk en oppringning fra en kvinne, vi vil ikke konkludere med noe der om hvem denne kvinnen er, men det er en teori at det er den ene kvinnen som er omkommet også er den som meldte om brannen, sier operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Vitne meldte fra 110-sentralen i Vestviken opplyser at mannskaper fra Drammen, Nedre Eiker og Øvre Eiker ble sendt til rekkehuset, som ligger i Gamle riksvei i Nedre Eiker. Alle de tre omkomne ble båret ut av leiligheten søndag kveld.

- Foreløpig er ikke pårørende varslet, vi må først være helt sikre på hvem de omkomne er. Ifølge folkeregisteret bodde det to personer i leiligheten, fortalte Myrvold søndag kveld.

Kriseteam Politiet ble varslet om brannen via AMK klokken 17.38 søndag. Brannårsaken er ikke kjent.

Ordfører Bent Inge Bye (Ap) i Nedre Eiker kommune har koblet inn kriseteamet.

- Vi har tilbudt de pårørende og berørte å samles i rådhuset. Der vil de få nødvendig helsehjelp og annen oppfølging. Vi vil også skaffe husly til dem som har mistet hjemmet sitt, sa Bye til NTB søndag kveld.

Kommunen har opprettet en krisetelefon med nummer 908 39 664, og Nedre Eiker kirke har åpnet dørene.

- Det er et åpent tilbud og det betyr at vi er til stede for folk, og da har vi muligheten for både samtaler og stillhet, sier sokneprest i Nedre Eiker kirke, Roar Røkeberg, til Dagbladet. 

Lik Dagbladet på Facebook