- Kvinne voldtatt av tre menn i restaurant-lokaler

Har forklart at hun trolig ble dopet ned før gruppevoldtekt i Halden natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om saken? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Tre menn i 30-åra ble i Halden tingrett i dag besluttet varetektsfengslet i to uker i full isolasjon, etter at de mandag ble pågrepet og siktet for en gruppevoldtekt i Halden.

Overgrepene skal ha skjedd i tilknytning til et restaurantlokale i byen natt til lørdag, etter utestedets stengetid.

Der har politiets kriminalteknikere nå saumfart flere rom på jakt etter spor i den svært alvorlige voldtektssaken.

Slo alarm etter to dager Fornærmede, en kvinne i slutten av 30-årsalderen, kontaktet politiet på mandag. Hun ble da undersøkt av lege og avhørt, samtidig som alle de tre mennene ble pågrepet.

Alle nekter for å ha hatt noen form for sex med kvinnen.

- Mennene er siktet for voldtekt av en kvinne som var ute av stand til å motsette seg den seksuelle omgangen. Hun har forklart at dette skjedde innendørs i Halden. Ingen av de siktede har kommet med erkjennelser av noe slag, sier politadvokat Anette Steen ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer mener kvinnen at hun kan ha blitt dopet ned i restaurantbygningen før voldtektene. Hun har forklart at hun må ha fått i seg noe gjennom drikke eller mat som gjorde at hun husker svært lite av hva som skjedde fram til hun våknet noen timer seinere.

Det er blant annet uklart i hvilken del av bygningen voldtektene skal ha pågått.

- Mistenker politiet at kvinnen ble dopet ned?

- Det vet vi rett og slett ikke, sier Steen.

- Underbygges av vitneavhør Alle de tre mennene er siktet etter den strengeste delen av Straffeloven § 192 - for å ha hatt seksuell omgang med noen som er «ute av stand til å motsette seg handlingen» og at voldtekten ble begått av flere i fellesskap.

- Strafferammen er 21 års fengsel, det sier noe om alvorligheten i saken, sier Steen til Dagbladet.

Etterforskerne mener andre momenter i saken tilsier at fornærmede snakker sant om overgrepene.

- Vi har gjort vitneavhør som etter vår mening underbygger kvinnens forklaring, sier politiadvokaten.

Nekter alt Minst én av de siktede (34) har etter det Dagbladet forstår hatt tilgang til selve restauranten utenfor åpningstid, mens en annen av mennene, en 35-åring, i en periode har oppgitt bygningen som sin adresse.

- Han erkjenner ikke noen skyld. Utover det kan jeg ikke kommentere saken siden påtalemyndigheten har lagt lokk på store deler av saken med klausulering av dokumenter, sier 35-åringens forsvarer, advokat Kristin Morch.

Også 34-åringen nekter straffskyld. Hans forsvarer, advokat Ole Richard Holm-Olsen, mener det ikke var grunnlag for varetektsfengsling.

- Politiet har allerede hatt fire dager til rådighet og dermed god tid til å gjøre sine undersøkelser, så jeg kan ikke se at det foreligger noen fare for bevisforspillelse, sier Holm-Olsen til Dagbladet.

- Min klient har ingen forståelse av hvorfor han er siktet i denne saken, sier også advokat Hans Thomas Revhaug, forsvareren til den siste siktede, en mann med utenlandsk statsborgerskap.

Forsvarene mener rettens kjennelse om fengsling i to uker, i motsetning til fire uker slik politiet ba om, viser at grunnlaget for siktelsene er uklart.

- Politiet anker ikke kjennelsen, vi får se hva vi får gjort i denne perioden og vurdere fengslingsspørsmålet igjen mot slutten av den, sier politiadvokat Steen.