Kvinne voldtatt etter bytur

Jenta i begynnelsen av 20-åra hadde vært ute og hygget seg med gode venner. På vei hjem ble hun voldtatt av to menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GRIMSTAD (Dagbladet): Mye kan tyde på at de har sikret seg voldtekstmannens DNA. Kvinnen ble undersøkt på sykehus og det ble der sikret biologiske spor som kan nagle gjerningsmannen til gjerningen. Jenta har forklart at de to var nordisk utseende, var solbrune og mellom 20 og 30 år.

- Prøvene er sendt til rettsmedisinsk institutt i dag. Jeg er ikke sikker på når vi får svaret, sier stasjonssjef Dagfinn Fløystad til Dagbladet.no. Politiet har satt inn store ressurser i saken som de ser svært alvorlig på. Tidligere i dag ba de to vitner melde seg, en syklist og en fotgjenger. De meldte seg i løpet av dagen. Nå ber de ytterligere et vitne melde seg.

- Det skal ha vært en jente som gikk relativt raskt gjennom tunnelen ved Riksveg 420 rundt klokken halv fire, sier stasjonssjefen til Dagbladet.no. Politiet er helt avhengig av flere tips for å komme videre med saken.

Den grove voldtekten skjedde et sted mellom klokka 03.00 og 03.30 natt til søndag et par hundre meter vest for Grimstad sentrum. Politiet er på desperat jakt etter vitner, og er nesten uten spor.

Funnet forkommen


Jenta var på vei hjem fra en bytur med venner da hun ble overrasket av to menn. Etter å ha dratt henne ned fra sykkelstien, skal mennene ha voldtatt henne i et skogholt.

-  Gjerningsstedet ligger rett ved riksvei 420, og vi håper at både bilister og andre som har vært i området mellom Felleskjøpet og Helmers Hus i tidsrommet 03.00- 04.00 natt til søndag, tar kontakt med politiet, sier stasjonssjef Dagfinn Fløystad ved Grimstad politistasjon.

Jenta ble funnet forkommen i veikanten av en taxisjåfør og en passasjer ikke langt fra gjerningsstedet.

I går ble jenta avhørt, men hun er fortsatt svært medtatt etter episoden. Avhøret har vært vanskelig.

-  Vi har flere holdepunkter som gjør at vi fester lit til jentas forklaring. Derfor etterforsker vi dette med full styrke, sier Fløystad.

Personer Dagbladet var i kontakt med i går, er sjokkert etter hendelsen. De forteller om mange folk på byen natt til søndag, deriblant flere turister.

Mye brukt sykkelsti


Gjerningsstedet er på en sykkelsti som mange bruker på vei hjem fra byen.

-  Flere taxier kjører denne veien flere ganger i løpet av kvelden og natta. Det er rart ingen har sett noe, sier en taxisjåfør til Dagbladet.

Like ved gjerningsstedet ligger et boligfelt med mange veier som gjerningsmennene kan ha flyktet. Bare hundre meter fra skogholtet ligger også ei båthavn.

Politiet har sjekket om saken kan en sammenheng med en voldtekt i Telemark tidligere i sommer. De har foreløpig konkludert med at det ikek er noe som tilsier en slik sammenheng.

LIKE VED ÅSTEDET: Etterforskningsleder Leif Viken og etterforsker Steinar Haugnes står her ved sykkelstien jenta gikk.