- Kvinne voldtatt mens en annen mann holdt vakt

Politiet etterlyser vitner etter overfallsvoldtekt i Oslo.

OVERFALT: Kvinnen skal ha blitt overfalt bakfra og dratt inn mot et gjerde i Oscars gate ved inngangen til Gustavs gate 1. Foto: Politiet
OVERFALT: Kvinnen skal ha blitt overfalt bakfra og dratt inn mot et gjerde i Oscars gate ved inngangen til Gustavs gate 1. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til søndag 2. november fikk politiet melding om at en kvinne i 20-årene hadde blitt utsatt for en voldtekt ved Oscars gate i Oslo.

Kvinnen skal ha gått fra 7-Eleven i Hegdehaugsveien 28 og inn i Oscars gate. Der skal kvinnen ha blitt overfalt bakfra og dratt inn mot et gjerde i Oscars gate ved inngang til Gustavs gate 1, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet har sikret video Der ble hun ifølge politiet utsatt for voldtekt av gjerningsmannen, mens en annen mann holdt vakt. Den angivelige voldtekten skal ha skjedd i mellom klokka 00.30 og 01.24. Mennene snakket sammen på et språk kvinnen ikke forstod.

- Vi har gjennomført avhør med kvinnen i dag. Vi har også vært ute på stedet for å få angitt presist sted og tidsrom. I tillegg har vi sikret videoopptak fra området som vi håper skal kunne vise oss aktuelle personer, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt til Dagbladet. 

Gjerningsmannen skal være i 20-årene, og blir beskrevet som lys i huden, omtrent 180 centimeter høy, blondt kortklipt hår, blå øyne, bred nese med spiss/tynn nesetipp.

- Kvinnen gikk med øretelefoner, og har ikke gjort noen observasjoner av gjerningsmennene før hun ble dratt inn ved gjerdet, forteller Lid.

Mannen var kledd i svart skinnjakke, mørkegrå genser og olabukse. Mannen som holdt vakt er beskrevet som lys i huden, hadde hettejakke og mørke klær. Kvinnen var kledd i en blå ullkåpe, skriver politiet.
 
Ber om tips Politiet ber alle som kan ha sett noe om å ta kontakt.

- Dette skjedde på et sted og tidspunkt på døgnet i Oslo der utelivet tar seg opp. Kvinnen har også forklart at hun har sett folk i nærheten da dette skjedde. Vi håper derfor at noen har gjort observasjoner som kan hjelpe oss, sier Lid til Dagbladet.

Kvinnen har fått oppnevnt bistandsadvokat og har fått tilbud om videre oppfølging fra overgrepsmottaket i Oslo.

- Kvinnen har vært på overgrepsmottaket, men det er for tidlig å si om politiet sitter på avgjørende bevis i saken, sier Lid.

Politiet ønsker at personer som kan ha observert kvinnen eller gjerningsmennene tar kontakt med politiet på telefon: 22 66 94 30/22 66 99 66 eller mail oslo.seksualforbrytelser@politiet.no