Kvinne voldtok mann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Dagbladet torsdag 16. april viderebringes den uvanlige historien om mannen som ble voldtatt gjentatte ganger over en periode på tre dager i Russland.

Åpenbart en nyhet som kan og bør gjenfortelles; saken per se viser at seksualisert vold (som regel, men) ikke utelukkende utøves av menn.

Hvordan gjenfortelles dette i Dagbladet? Vi leser at mannen ble sluppet fri tre dager etter at han ble tatt til fange og voldtatt gjentatte ganger, hvorpå han sporenstreks dro til sykehus for, ifølge Dagbladet, å få behandling «for sitt ømme og velbrukte kjønnsorgan».

Ømme og velbrukte kjønnsorgan?

Kan man forestille seg at Dagbladet, eller en hvilken som helst annen avis, ville omtalt et kvinnelig voldtektsoffer slik? Kunne Dagbladet – som ellers har brukt vesentlige mengder spaltemeter på Fritzl-saken i Østerrike – omtalt Elisabeth Fritzls kjønnsorgan som ømt og velbrukt etter 24 år i kjelleren og 3000 voldtekter senere? Endog la overgriper komme til orde innledningsvis med, etter å ha blitt anmeldt, med ordene «For en drittsekk» om fornærmede?

Dette er ikke retoriske spørsmål, men rettes herved og konkret til Dagbladets redaktør med anmodning om svar.