Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinneaktivister gjengvoldtatt i India

Ble bortført av væpnede menn og voldtatt.

VOLDTATT: Fem kvinnelige aktivister ble bortført av væpnede menn og voldtatt i Khunti øst i India. Her er illustrasjonsfoto av byen Jodhpur. Foto: NTB Scanpix
VOLDTATT: Fem kvinnelige aktivister ble bortført av væpnede menn og voldtatt i Khunti øst i India. Her er illustrasjonsfoto av byen Jodhpur. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem kvinnelige aktivister, som spilte gateteater om menneskehandel i Khunti øst i India, ble bortført av væpnede menn og voldtatt.

De fem kvinnene i alderen 19 til 35 år arbeider for en organisasjon som støttes av kristne misjonærer.

- Seks væpnede menn kom på sykkel og banket opp mennene som var sammen med kvinnene. Deretter tok de kvinnene med seg til en skog i nærheten, der de ble utsatt for seksuelle overgrep, forteller en lokal politimann.

De fem kvinnene ble deretter sluppet fri og gikk straks til politiet og anmeldte overgrepene. Medisinske undersøkelser bekreftet at de var blitt voldtatt.

Ifølge lokale medier skal mennene som voldtok kvinnene ha filmet overgrepene, for deretter å true dem med at opptaket ville bli offentliggjort dersom kvinnene gikk til politiet. Én mistenkt er pågrepet og flere andre er tatt inn til avhør.

Ifølge politiet er overgriperne tilhengere av pathalgadi, et stammesystem som ikke anerkjenner andre autoriteter enn landsbyrådet.

- Denne avskyelige forbrytelsen ble tilsynelatende begått av tilhengere av denne bevegelsen, som ønsket å sende et budskap til organisasjoner og statlige myndigheter om å holde seg unna landsbyene, sier en politikilde.