Kvinnebande etterlyses

Stjeler fra eldre kvinner som har vært i banken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet jager en sør-europeisk kvinnebande etter at flere eldre kvinner i Trondheim er blitt frastjålet store pengesummer i det siste.

- I løpet av de siste to ukene har vi registrert fem til ti tilfeller der eldre kvinner over 70 er blitt robbet, sier Berit Wibe Hilmarsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Beløp på så mye som 20 000, 13 000 og 12 000 kroner er blitt tatt fra de eldre kvinnenes vesker. Banden har slått til mot ofre som var på vei ut av banken etter å ha tatt ut penger. Det skal ikke ha blitt brukt vold mot kvinnene, men i ett tilfelle skal en eldre dame ha opplevd at tyven ble svært nærgående.

To av tyvene er imidlertid blitt både observert av vitner og fanget opp av overvåkningskameraer, og politiet går nå ut med bilder og etterlysning av kvinnene.

- Disse kvinnene står i direkte forbindelse med straffbare forhold, og vi ønsker å få vite identiteten deres, sier Hilmarsen.

Politiet frykter at kvinnene kan slå til igjen, og at de opererer også utenfor Trondheims grenser. De advarer nå eldre i byen mot å ta ut store pengebeløp.

ETTERLYST: To kvinner - mulig flere - er etterlyst for flere ran av eldre kvinner i Trondheim. Foto: Politiet
ETTERLYST: To kvinner - mulig flere - er etterlyst for flere ran av eldre kvinner i Trondheim. Foto: Politiet Vis mer