Kvinnebedårer får bli

Kristiansund (NTB): En 34 år mann fra Storbritannia er løslatt etter politiavhør i Kristiansund. Mannen, kjent som notorisk kvinnebedårer, var siktet for å ha stjålet en mobiltelefon fra en kvinne, og for ikke å ha betalt regningen ved et av byens hoteller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiinspektør Johan Petter Iversen ved Nordmøre politidistrikt sier til NTB at mannen i avhør har nektet begge deler, til tross for at mobiltelefonen ble funnet på hotellrommet hans.

- Når vi valgte å løslate ham nå, er det fordi disse sakene han er siktet for i Kristiansund blir behandlet i retten sammen med flere andre saker i Oslo tinghus 14. desember, sier Iversen. Mannen går for å være en kvinnebedårer som ved flere tidligere anledninger skal ha forført og lurt norske kvinner for 1,3 millioner kroner.

Ikke utvist

Politiet i Kristiansund vurderte utvisning fra landet som et alternativ, men etter kontakt med Utenriksdepartementet ble dette lagt bort.

Ifølge politiets strafferegister er engelskmannen anmeldt rundt 100 ganger av norske kvinner, de fleste bosatt i Bergen og Oslo. Han har vært utvist fra Norge fire ganger, men har likevel dukket opp igjen på stadig nye steder.

I intervju med britiske massemedier har mannen karakterisert norske kvinner som dumme og lettlurte. Metoden hans skal ha vært å invitere kvinnene på et par drinker, for så å hevde at han har glemt eller mistet kredittkortet sitt.