Kvinnebedårer får bli

Kristiansund (NTB): En 34 år mann fra Storbritannia er løslatt etter politiavhør i Kristiansund. Mannen, kjent som notorisk kvinnebedårer, var siktet for å ha stjålet en mobiltelefon fra en kvinne, og for ikke å ha betalt regningen ved et av byens hoteller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiinspektør Johan Petter Iversen ved Nordmøre politidistrikt sier til NTB at mannen i avhør har nektet begge deler, til tross for at mobiltelefonen ble funnet på hotellrommet hans.

- Når vi valgte å løslate ham nå, er det fordi disse sakene han er siktet for i Kristiansund blir behandlet i retten sammen med flere andre saker i Oslo tinghus 14. desember, sier Iversen. Mannen går for å være en kvinnebedårer som ved flere tidligere anledninger skal ha forført og lurt norske kvinner for 1,3 millioner kroner.

Ikke utvist

Politiet i Kristiansund vurderte utvisning fra landet som et alternativ, men etter kontakt med Utenriksdepartementet ble dette lagt bort.

Ifølge politiets strafferegister er engelskmannen anmeldt rundt 100 ganger av norske kvinner, de fleste bosatt i Bergen og Oslo. Han har vært utvist fra Norge fire ganger, men har likevel dukket opp igjen på stadig nye steder.

I intervju med britiske massemedier har mannen karakterisert norske kvinner som dumme og lettlurte. Metoden hans skal ha vært å invitere kvinnene på et par drinker, for så å hevde at han har glemt eller mistet kredittkortet sitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer